Entertainment

11 vrienden die je al dan niet graag mee hebt tijdens een avondje stappen

bar-fight-generic-web-stock

Mijn vriendin begrijpt niet altijd waarom ik perse met mijn vrienden op café ga in de plaats van hen bij ons thuis uit te nodigen. Niet alleen omdat ik mij de opkuis achteraf wil besparen (of heb ik geen zin te doen alsof ik nog slaap in de hoop dat zij de boel niet meer kan aanzien en dan uiteindelijk zelf begint op te ruimen) maar ook en vooral omdat ik het gewoon leuk vind om anderen te observeren in de “uitgaanscene”. Hoewel vriendengroepen eigenlijk best heel verschillend kunnen zijn ten opzichte van mekaar, merk ik toch dat er een aantal constanten zijn. Reden te meer om eens een aantal van deze vrienden types onder de loep te nemen. Herken je jezelf of één van je vrienden?

Alle gelijkenissen met mijn vrienden berusten trouwens op puur toeval.

1. The hulk

Deze vrienden heb je er maar al te graag bij, althans tot een bepaald moment op de avond. In het begin van de avond is hij eerder aan de rustige kant en kan je bij hem voor heel wat leuke babbels terecht. Echter, hoe later op de avond en hoe meer biertjes hij binnen heeft, hoe luidruchtiger hij wordt. Hij is de kerel die plots de drang heeft om te beginnen worstelen en die vaak uit het niets plots een van je vrienden “vriendschappelijk” bij de keel grijpt. Om de een of andere reden slaagt hij er ook telkens in om ruzie te hebben met één van de omstaanders.

2. The scab

Elke vriendengroep kent er zo wel eentje. Op zich is hij een beste kerel. Blazer aan, blinkende puntschoenen, en een nieuw horloge maar toch heeft hij bijna nooit geld op zak.  Het woord tournee generale, hoort hij maar al te graag maar je zal het zelden uit zijn mond horen komen. Als je s’ morgens je broek in de wasmand gooit, aangezien iemand van de bende weer drie halve pinten over je leeg gekapt heeft, merk je dat er van dat briefje van 50 nog enkel wat kleingeld overschiet. Toch zal hij er de volgende keer weer bij zijn. Benieuwd wat hij nu weer gekocht heeft met het geld dat hij vorige nacht heeft uitgespaard aan bier.

3. The captain

Hij bepaalt de koers en waar jullie zullen aanmeren. The captain is  diegene die de avond plant en het roer stevig in handen wil hebben. Gemakkelijk, het enige wat jij moet doen is aan boord gaan. Maar pas op, onze kapitein mag dan wel alles in goede banen leiden, hij is heel gevoelig voor muiterij. Wijk je af van zijn koers dan veranderd hij in een ‘Negative nancy’.

4. Negative nancy

Deze bloke is er vaak bij maar eigenlijk heeft hij weinig toegevoegde waarde. Het is te druk, te warm, te koud, de muziek staat te luid, de vrouwen zijn niet knap genoeg,… Elke keer weet hij jullie weer te verbazen met een nieuwe manier om de sfeer naar beneden te halen. Het best giet je hem vol met bier (of een drankje dat hij op dat moment van de avond wel lust). Niet alleen in de hoop dat hij dan wat aangenamer wordt maar ook omdat hij daardoor vaak naar het toilet moet en jullie zo weer even kunnen lachen.

Als hij er dan eens per uitzondering heel veel zin in heeft, dan gaat hij er wel vol voor. Al die vorige uitjes waarbij hij, vermoedelijk om een nieuwe tampon in te stoppen, vroeger naar huis ging,  zal hij op dat moment  (over-)compenseren. Het is zo één van die zeldzame keren waarover jullie het nog vaak zullen hebben.

5. The hungry one

De vriend die altijd honger heeft. Je kan er je klok op gelijk zetten, zo rond een uur of 12 heeft hij plots enorme honger en een uitermate drang naar kebab of een zak frieten. Na een half uur zagen zal hij uiteindelijk één van je vrienden kunnen overtuigen om mee te gaan. Deze vriend zal je vermoedelijk voor de rest van de avond ook niet meer terug zien. Een kleine durum met looksaus later krijgt hij zijn “klopke” en wil ‘the hungry one’ liefst zo snel mogelijk naar huis.

6. The cassanova

Kijk even de andere kant op en er staat plots een vrouw met hem te praten. Hoe hij het doet is jullie een raadsel (ZO knap is hij nu toch ook weer niet) maar toch doet hij het.

7. The shadow

Je merkt bijna niet dat hij er is aangezien hij zich vooral op de achtergrond houdt. Hij blijft meestal wel tot één van de laatste, al vraag je je wel af of hij zich amuseert. Het is hem eender waar je naar toe gaat maar de avond staat of valt niet met zijn aanwezigheid. Je vraagt hem mee omdat hij bij de groep hoort en hij is een veilige keuze voor als er niemand anders van je vrienden vrij is.

8. The screeming paparazi

Hij roept luid genoeg zodat je perfect weet waar hij voortdurend is. Hij is sowieso de luidruchtigste van de bende en hij bestelt bier sneller dan zijn schaduw. Hij is ook de eerste die een ‘waar is da feestje’ of een goede ouderwetse ‘t’ is stil aan de overkant’ zal loslaten in de groep. Uitgaan doet hij met in de ene hand een glad bier, een smartphone in de andere. Bij thuiskomst zal je dan ook gauw merken dat je getaged bent in een hele reeks foto’s. Je doet er goed aan om toch even te kijken, want die foto waarop je je bierbuik met bier overgiet en laat aflikken door die rosse van achter de bar, is misschien niet echt  iets wat je collega’s moeten zien. Anderzijds is hij wel diegene die “bij geheugenverlies” kan helpen met het reconstrueren van jouw avond.

9. The  sleezball

In tegenstelling tot ‘the cassanova‘, slaagt deze wanne be cassanova er niet in om, althans niet voor 5 u ’s nachts, iemand aan de haak te slaan. Aan zijn doorzettingsvermogen zal het alleszins niet gelegen zijn aangezien hij zijn lijn uitgooit naar alles wat ook maar beweegt. Hij is diegene die met openingszinnen als ‘Ej, komde gij hier dikwijls’ en ‘ Wat heb jij mooie ogen’ denkt dat hij de perfecte manier heeft om het ijs te breken. Helaas smelten de vrouwen niet voor zijn ‘cheeky lines’. Na een uurtje wil hij liefst verleggen naar een andere bar wegens “te saai volk”. Jullie weten als vriendengroep uiteraard beter.

10. The social whore

Laat hem om bier gaan en gegarandeerd komt hij met drie nieuwe vrienden terug. Hij praat tegen alles en iedereen en is een graag geziene gast overal waar hij komt. Op het einde van de avond heeft hij wel meer gepraat met de oude man en zijn Oekraïense vrouw, die half dronken aan de toog hangt, dan met jullie.

11. The John Travolta

Hij komt niet naar het feestje, hij IS het feestje

Hij staat vaak als eerste op de dansvloer en daar krijg je hem ook niet gemakkelijk van weg, tenzij het is om even bij te tanken.  Zijn moves zijn zeker geen So you think you can dance auditie waardig maar hij sleurt wel iedereen mee op de dansvloer. Soms wordt hij iets te enthousiast en trekt met zijn twerking alle aandacht naar zich toe. Voor jou de perfecte gelegenheid om je plaatsvervangende schaamte te uiten tegen die knappe blonde waar je al heel de avond mee aan het eye flirten bent.

Herken je jezelf of één van je vrienden? Taggen maar zou ik zo zeggen :p

 

 

 

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top