Eten

Sticky chicken wings

20160113_153541-1-1

Kleverige, zoete, pikante kippenvleugeltjes. Welke man houdt daar nu niet van? Om ze te eten heb je geen bestek nodig dus dat glas bier hoef je niet los te laten. Handig, al is een serviette misschien wel geen overbodige luxe. Een ideale party snack dus. Maar waarom zou je wachten op de eerst volgende poker avond of tot de eerste barbecue uitnodiging. Vervang die pint door wat lekkere bijgerechten en je hebt een volwaardige maaltijd. Onderstaand recept heeft wat Chinese en Thaise invloeden maar je kan de bijgerechten ook gewoon puur natuur houden. Hoe dan ook, het is een gerecht om duimen en vingers van af te likken. Letterlijk, want de kippenvleugeltjes zijn echt wel heerlijk sticky!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • kippenvleugels (aantal zelf te bepalen)
  • 3 teentjes look
  • kippenkruiden
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • pili pili kruiden
  • een eetlepel honing
  • een eetlepel bruine suiker
  • olijfolie
  • rijst
  • rode curry pasta
  • boontjes
  • pindakaas
  • sesamzaadjes

Zo ga je te werk:

  • Snijd twee teentjes look in kleine stukjes. Meng de sojasaus, suiker en de honing. Kruid met de kippenkruiden en de pili pili kruiden. Voeg er wat olijfolie aan toe en geef de kippetjes een bad en bijhorende massage. Zet vervolgens in de frigo. Hoe langer, hoe meer tijd de kippetjes hebben om de smaken onder hun vleugels te nemen.
  • Maak de vinaigrette voor de boontjes. Neem daarvoor een eetlepel pindakaas en een theelepel sojasaus en meng met een eetlepel olijfolie.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet twee potten met water op het vuur.
  • Leg de kip op wat aluminium folie in de oven en zet gedurende 15 minuten in de oven.
  • Voeg wat zout toe aan het water en kook de boontjes beetgaar. Spoel ze vervolgens snel af onder koud water zodat ze hun mooie kleur behouden.
  • Kook de rijst. Als de rijst klaar is, voeg er dan wat rode curry pasta aan toe voor extra smaak en pit.
  • Zet een pan op het vuur, voeg een gesneden teentje look toe en vervolgens de boontjes. Overgiet met de vinaigrette en haal van het vuur
  • Oja, vergeet je kippenvleugeltjes niet uit te halen
  • Nog even dat hemd omwisselen voor je eet outfit (ik zal toch wel niet de enige zijn die dat heeft) en peuzelen maar

 

12620865_10153843406117716_593999610_o

12620829_10153843406262716_914522115_o

 

 

2 Reacties

2 Comments

  1. Lieve

    21 januari 2016 at 03:05

    Een schrijfstijl om van te snoepen…

  2. Pingback: Bicky uitjes, het gefrituurde goud - Bloke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top