Eten

Steak met chimichurri, gegrilde venkel en tomaat

12822894_10153951235392716_1715031691_o

Een man houdt van zijn stukje vlees, dat is nu eenmaal een waarheid als een koe( mmm koe). Terwijl vele blogs ondertussen vol staan met recepten in kader van de dagen zonder vlees, kon ik het toch niet laten om onderstaand gerecht te maken. Nuja, eigenlijk heb ik er niet echt bij stilgestaan. Als ik ergens zin in heb, wil ik het gewoon s’avonds op mijn bord hebben. Aangezien ik nog peterselie en rode peper had liggen, besloot ik te gaan voor een steak met chimichurri. Chimichurri is een frisse, pikante en licht zure saus dat vaak geserveerd wordt bij gegrild vlees in de Argentijnse keuken. Ik had er wel al eerder recepten van zien passeren op blogs en dergelijke maar eigenlijk had ik het nog nooit gemaakt. Daar moest dus eens verandering in in komen, vond ik. Voorlopig laat ik de pepersaus en mayonaise even voor wat het is. Zalig lekker gewoon. Waar blijft dat barbecue weertje!?

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • Een lekker stukjes vlees
  • Een bosje platte peterselie
  • Oregano ( vers of gedroogd)
  • Tijm ( vers of gedroogd)
  • 1 rode peper
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes look
  • 100 ml olijfolie
  • Kerstomaten
  • 1 venkel
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels rode wijn azijn

Zo ga je te werk:

Geen zeer uitgebreide receptuur deze keer. De saus is gewoon zo gemakkelijk te maken. Doe de kruiden, de peper, het sjalotje en look samen in een blender met de olijfolie en wijn azijn. Gemakkelijker kan een saus niet zijn, toch? Kruid de steak en leg hem in een hete grillpan. Laat de steak vervolgens 10 minuten rusten onder wat aluminium folie. Doe er eventueel al een lepel saus over zodat die goed in het vlees kan trekken. Snijd de venkel in dunne plakjes en doe ze ook in de grillpan. Voeg iets later ook de tomaten toe. Schenk een goed glas wijn in en geniet. Summer on a plate! De saus kan je trouwens nog een week goed houden in de frigo. Smakelijk.

 

12082017_10153951235932716_90272845_o

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top