Entertainment

Het leven zoals het is: het all-in hotel

44910353

Eat, drink, sleep, repeat. Er is geen betere manier om een all-in vakantie te omschrijven. Zo nu en dan, als we maar een korte vakantie periode hebben en er even tussenuit willen, wagen we ons aan een all-in vakantie. Niets leuker dan, met een whiskey cola in de hand, van aan het zwembad de andere vakantiegangers te observeren. Voor ons is het, na een weekje Kreta, alvast weer eens duidelijk geworden dat een weekje all-inclusive niet alleen ontspannend is, het is ook en vooral verdomd fascinerend. 

De danser aan het zwembad

Marc is 45 jaar, vader van twee flinke dochters en een man met aanzienlijk wat status in het bedrijf waar hij voor werkt. Hoe hij het doet blijft voor iedereen een raadsel, vermoedelijk staat hij elke avond te oefenen voor de spiegel van zijn hotelkamer, maar zodra de animator de muziek een volume hoger zet voor de aqua gym, staat hij als volleerd danser een show op te voeren aan de rand van het zwembad. Die over zijn rode speedo uitpuilende pens verklapt dat dat zowat zijn enige vorm van beweging zal zijn die dag en die zwembroek lijkt eerder als flosdraad voor zijn achterwerk de fungeren. Hoe dan ook hij tovert een lach op ieders gezicht. Jep, there is always that Guy.

Bordje vol

All-in hotels zijn revolutionair op culinair gebied. Niet zozeer omdat ze met peperdure ingrediënten werken of een vernieuwende moleculaire keuken toepassen maar vooral in zake smaak combinaties zijn ze blijkbaar enorm vooruitstrevend. Alsof foodpairing op het dagelijkse animatie programma staat. Want waar anders krijg je frieten met feta, kip, chili con carne en chocoladesaus geserveerd. Vakkundig stuk voor stuk op mekaar gestapeld om je vervolgens op acrobatische wijze naar je tafel te begeven. Daar kan Cirque du Soleil nog een puntje aan zuigen.

Handdoekje leggen niemand zeggen

Klokslag 7 u. Snel zet Francine de ‘summer breeze tune’, dat ze uit verveling op het vliegtuig had ingesteld als alarm, op ‘off’ zodoende haar drie kinderen en ronkende man naast haar niet wakker te maken. Gewapend met vijf felblauwe handdoeken baant ze zich een weg langs de security alsof ze een heuse bankkraak aan het uitvoeren is. Slechts één doel heeft ze voor ogen. Dat ene plaatsje aan het zwembad bemachtigen dat hen die droom vakantie zal bezorgen. Dat ze daarvoor een uur vroeger moeten opstaan dan tijdens een doodgewone werkweek, dan is dat maar zo. Twee uur later leg ook jij je handdoek neer voor een middag verantwoord zonnen. 200 meter van het zwembad met zicht op de publieke toiletten.

Een gevarieerd ontbijt

Een gebakken eitje, twee croissants, een glas Wiskey en een piña colada. Alcohol voor 9 uur, het kan. Tenslotte is het ontbijt toch de belangrijkste maaltijd van de dag.

De eenzame zoon in de lobby

Zijn ouders hadden er halsreikend naar uitgekeken. Een weekje naar de zon, dat is wat het gezin nodig had en wat de band met hun zoon weer zou herstellen. Het was vroeger zo’n opperbest kereltje. Dat was echter buiten de 14 jarige Bas gerekend. Neen, op reis gaan met je ouders is zo mega schaamlijk. De melkwitte Bas zou nochtans een portie zonneschijn kunnen gebruiken maar toch verkiest hij het om zijn dagen in de door airco voorziene lobby te spenderen. Daar waar het WiFi signaal het sterkste is en de YouTube filmpjes geen haperingen vertonen. Buiten de verplichte eetmomenten zal je hem daar, met koptelefoon, gsm en laptop in de aanslag, dan ook voortdurend zien zitten. One big happy family.

De opdringerige a-nee-mator

“Jeux de boules monsieur?”. “Non merci”.”Fußball?”.” Nein danke”.”You want to play beachvolley?”.”No thank you”. “Ping pong tournament?”. “No”. “Joga?”. “No”. “Aqua gym?”. “No, thank you”. “Cocktail drinken aan de bar?”. “Yes, please!”.

Mama’s vrije week

Geen huiswerk voor de kinderen, geen lessen die opgevraagd moeten worden, niet moeten koken,… Overdag ligt huisvrouw Nadine samen met haar echtgenoot te slapen in de zon, s’avonds worden de kinderen bij de animatie gedumpt om het vervolgens op een zuipen te zetten. Alle remmen los. Lokale likeur, schnapps, ouzo en raki,… ze worden allemaal zorgvuldig getest. Landgenoten worden aan de bar begroet met een “hup Holland hup!” en het bar personeel krijgt tips over hoe ze de Griekse economie terug zouden kunnen opkrikken.

 

Kortom, we kijken al weer uit naar onze volgende reis!

 

 

 

.

6 Reacties

6 Comments

 1. Rick

  29 mei 2016 at 16:53

  Haha, mooi verhaal Jelle. Geen dronken Russen, zo aan het begin van elke middag?

  • jelle

   29 mei 2016 at 17:01

   Merci Rick.Neen, gelukkig niet deze keer. Die zitten meestal in Turkije arrogant te wezen 😉

 2. Ellen Vandenbogaerde

  29 mei 2016 at 21:22

  Hahaha Jelle! 100% accuraat en zeer waarheidsgetrouw ?
  Echt een heel leuk artikel! Ideaal om met een glimlach in slaap te vallen. Merci daarvoor! ☺️

 3. Arne

  3 juni 2016 at 15:45

  Het is toch allemaal superherkenbaar… het lijkt bijna alsof we in hetzelfde hotel gezeten hebben!

  • Jelle

   3 juni 2016 at 16:08

   Da zou zot zijn, stel je voor ;). Geniet nog van jullie laatste avondje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top