Eten

Bami

12576070_10153843678032716_590594025_n
Bami

Bami is oorspronkelijk een Chinees gerecht. De meeste kennen het van bij de meeneemchinees of als bijgerecht in één of ander wok restaurant. Een ideaal gerecht voor op een koude winterdag, om restjes in te verwerken, mee te nemen de volgende dag naar het werk en het bereiden ervan is al even simpel als de etymologische betekenis van het woord (Ba= vlees, Mie= noedels). Een kwartiertje multitasken en klaar is Wong. Smakelijk!

Dit heb je nodig (2p)

  • Spaghetti (cappellini) of noedels
  • Eén stuk varkenshaasje
  • 2 eitjes
  • Een bosje lente-ui
  • 1 rode peper
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • ketjap manis (zie foto)
  • Pindanoten

Zo ga je te werk:

  • Kook de pasta beetgaar
  • Zet een wok op het vuur en voeg wat olijfolie toe
  • Als de olie heet is, bak dan de reepjes varkenshaas kort aan. Haal het uit de pan om te voorkomen dat het de textuur van rubber krijgt
  • Zet de wok terug op het vuur en voeg de ajuin, de look, wat lente-ui en een half pepertje toe
  • Bevochtig met wat ketjap manis (naar smaak) en roer er de pasta door
  • Bak de eitjes in een apart pannetje
  • Rooster de pindanoten in een pan (zonder olie). Best wel bij blijven want ze worden snel zwart
  • Doe alles samen in de wok en voeg eventueel wat zoete chili saus toe naar wens

Smakelijk

 

12562602_10153843802572716_1598174057_o

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top