Entertainment

Series kijken: bereken hier hoeveel tijd je er al aan verloren bent

Bereken totale tijd besteed aan series
Series kijken: bereken hier hoeveel tijd je er al aan verloren bent

Van zodra ik aan een nieuwe serie begin, ben ik niet meer te stoppen. Aflevering na aflevering, tot diep in de nacht vechtend tegen de vermoeidheid. Alé nog eentje. Na een aantal afleveringen kom ik dan tot het besef. Wat heb ik eigenlijk gedaan vandaag!? Iemand die daar ook last van heeft? Jelle zei mij onlangs ‘mocht je u tijd dat je in u films en series steekt wat beter besteden dan kon je al een wereldreis of zo gemaakt hebben’. Een typische grote broer uitspraak en ook misschien wat overdreven, maar ergens schuilt daar wel wat waarheid in. Toch, koppig en misschien een beetje de nerd die ik ben (ik zal het maar zelf zeggen zeker), wou ik dat liever zelf eens uitvissen. Is dat wel zo? Ben ik al veel tijd verloren aan al mijn series? In de plaats van een dag series kijken heb ik vervolgens een programmaatje geschreven dat mijn binge watching in kaart kon zetten. Het resultaat was vrij onthutsend. Dju, ik haat het als Jelle gelijk heeft. Wil je het even voor jezelf berekenen? Dat kan hieronder. Laat zeker even weten wat jullie verdikt is. Wie doet beter!

Zo werkt het: vul links je bekeken series in met het aantal seizoenen. Druk vervolgens op het pijltje en je ziet je resultaat. Helaas kunnen jullie enkel kiezen tussen de Engelstalige series. De binch watchers van Thuis en Familie kunnen dus op hun beide oren slapen. En werkt het minder goed voor de smartphone gebruikers.

Mijn eindscore kan je hieronder vinden. Ik heb tevens ook even nagedacht wat ik zoal had kunnen doen met die tijd.

Bereken uw verloren tijd hier: 

Mijn score: 32 dagen, 21 uren en 55 minuten.

Als ik stel dat een marathon mij ongeveer 3,5 uur zou kosten dan had ik 225,58 marathons kunnen lopen. Vermoedelijk woog ik dan nu wel maar 40 kg en had ik al kapotte knieën, maar het staat toch iets beter op je palmares dan in 3 dagen Prison Break uit kijken. In die tijd had ik al heel veel reizen kunnen maken en had ik met gemak naar Spanje kunnen wandelen om vervolgens daar dan 10 dagen op een rij paella te eten en sangria te drinken. Ik had een halve bibliotheek kunnen uitlezen, kunnen leren koken, iets kunnen uitvinden of misschien gewoon beter kunnen studeren. Soit, ik denk dat ik er beter niet teveel bij stil sta.

Welke is jullie score?

 

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top