Entertainment

Blue Monday: onze oplossing

Blue Monday
Blue Monday: onze oplossing

Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Althans als we de Britse psycholoog Cliff Arnal mogen geloven. Alle theorie buiten beschouwing gelaten, kunnen we het principe misschien ergens wel begrijpen. Het is ten eerste al maandag, de eerstvolgende vakantieperiode ligt niet meteen dicht bij de deur, de kerstperiode heeft de bankrekening geplunderd, het is lang donker en bovendien begint de winter er toch nog door te komen. Kortom, t’is te koud om buiten te komen, je hebt er het geld niet voor en je wilt de week niet te moe beginnen dus blijf je liever thuis. De oplossing? Doe gewoon wat wij doen op dergelijke dagen (en dus ook vanavond). Zakje Dorito’s opentrekken (die voornemens zijn er al aan voor de moeite), glas rode wijn inschenken, verstand op 0 zetten en samen of alleen ongegeneerd lachen met komisch kijk voer. Geen inspiratie? Laat dat maar aan ons over.

Stand up comedy

Als je eens lekker wil onderuitgaan van het lachen dan zit je met een stand up comedy show altijd goed. Geert Hoste uitgezonderd. Om nu nog een ticket te bemachtigen voor een zaalshow deze avond, als er dan al zijn op een maandag, is het vermoedelijk wel te laat. Maar niet getreurd er zijn er genoeg beschikbaar online of bijvoorbeeld op Netflix. Er zijn wel meerdere grote en kleine (Kevin Hart) comedians die het beste van zichzelf geven met als enigste doel jou te doen lachen. Zelf zijn wij fervent fan van Hans Teeuwen, die Nederlander die zichzelf gekroond heeft tot ‘de koning van de lach’ in zijn show ‘Industry of Love’.

 

Staan ook op ons lijstje:

Ronald Goedemondt: Nederlandse caberetier. Cynische observatie humor met hier en daar wat flauwe woordgrappen.

Wim Helsen: neemt je altijd mee in één of andere absurd verhaal. Hilarisch!

Philipe Geubels: is niet meer uit de media en televisieprogramma’s weg te slaan. Toch kunnen we nog steeds erg om  zijn droge humor lachen.

Theo Maassen: zwarte humor met een boodschap.

De Amerikaanse en Engelse klassiekers zoals: Eddy Murphy, Cris Rock, Kevin Hart,… kunnen ons ook zeker bekoren. Maar de Nederlandstalige humor is gewoon iets dichter bij huis.

Series

Dat we fervente serie kijkers zijn dat hadden jullie vermoedelijk al door. Onlangs verklaarde we onze liefde voor de Amerikaanse sitcom Friends maar dat is niet de enige serie die onze tenen kan doen krullen van amusement. Dit zijn momenteel onze favoriete komische sitcoms:

New Girl: niet iedereen is fan van deze serie. Toch moeten wij vooral heel vaak lachen om de nutteloze discussies en  zinloze gesprekken. Met Nick en Schmidt als aangevers.

Modern family: zowat de typische sitcom. 3 gezinnen die 1 familie vormen, met uiteenlopende karakters. Vooral de ‘coolness’ van Phil zorgt voor hilarische momenten.

Little Britain: vooral één van Jelle zijn favorieten en ééntje waar je voor moet zijn. Flauwe humor met een aantal vaste constanten. Vooral de voorspelbaarheid van bepaalde sketchen maakt dat wij er erg om moeten lachen.

The office: hoewel Jelle hoogstwaarschijnlijk de Engelse versie verkiest, ben ik toch meer voor de Amerikaanse te vinden. Maar het concept blijft hetzelfde: een baas van een papierhandel die er van overtuigd is dat hij perfect weet hoe je een goed management opzet, maar doet vervolgens in de praktijk precies het tegenovergestelde. Dit leidt regelmatig tot briljante humoristische situaties.

Film

Persoonlijk zijn wij eerder fan van de komische sitcoms dan van de films. De aaneenschakeling van grappen gaat gewoon iets sneller en vlotter bij series. Logisch, maar toch.Vaak vinden we de grappen goed maar is het verhaal waardeloos en op andere momenten gaat men de typische Amerikaanse tour op (de emotionele momentjes, de achterliggende betekenis,…) waardoor de grappen slechts heel periodisch over je scherm passeren. Toch, met deze films kunnen wij erg lachen.

Spy

Susan Cooper (Melissa McCarthy) werkt in de kelder van de CIA. Achter haar bureau helpt ze al jaren topagent Bradley Fine (Jude Law) tijdens zijn gevaarlijke missies. Wanneer Bradley’s missie mislukt en de identiteiten van de andere agenten bekend worden gemaakt, zit er voor de CIA maar één ding op: de onbekende Susan Cooper op pad sturen. Gewapend met een dosis onzekerheid en bewijsdrang gaat Susan undercover om zo de wereld te redden.

Bad Neigbours

Een jong koppel Kelly (Rose Byrne) en Mac Radner (Seth Rogen) hebben een rustig leventje met hun baby in een vreedzame buurt. Maar deze rust komt bruusk ten einde wanneer de nieuwe buren een groep studenten blijkt te zijn. Teddy Sanders (Zac Efron) en Pete (Dave Franco) verzuren dermate het leven van het gezin dat deze zint op wraak, en dat gaat van kwaad naar erger.

Lachen met een ander

Vind je je zin niet tussen bovenstaande aanbevelingen? Geen probleem! Iets wat ons altijd helpt tijdens een sombere dag is om gewoon op zoek te gaan naar mensen die net dat tikkeltje meer pech hebben dan ons. Het internet staat er vol van: de pijnlijke epic fail filmpjes waarvan je van je stoel valt van het lachen. Best wel niet doen, of je staat er binnenkort ook tussen.

 

 

2 Reacties

2 Comments

  1. Glenn

    18 januari 2016 at 21:22

    Pro tip : Najib amhali voor nederlandse & marokaanse humor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top