Eten

Gezonde hamburger met bier saus

20160128_1323021

Naar goede gewoonte brachten de eindejaarsfeesten weer de nodige aanslagen op de lever, maag en de weegschaal met zich mee. Na twee feest weken kost het ons dan ook heel wat moeite om terug af te kicken van al dat vettig eten en alcohol. Helaas hebben wij niet de nodige discipline om van dag op dag de hamburger met frisse pint in te ruilen voor een bak konijnenvoer (lees: sla). Zo hebben we dit jaar besloten om de overgang en terugkeer naar onze iets gezondere levenstijl geleidelijk aan te doen. En dat kan perfect met deze gezonde hamburger met bier saus. To health and beyond!

Dit heb je nodig (twee personen):

  • 500 gram gemengd gehakt
  • groene kool
  • twee grote rapen
  • 4 aardappelen
  • Provençaalse kruiden
  • bruine fond
  • bruine Leffe
  • 1 tl honing
  • 1 ajuin
  • maizena
  • 1 tl bruine suiker

Zo ga je te werk:

Schil de aardappelen en de rapen. Snijd ze in schijfjes. Kuis de groene kool. Stoom de groenten samen klaar in een stoommandje. Vergeet niet te kruiden met peper en zout. Zet een pan op het vuur met een klontje boter en bak de hamburgers. Als ze klaar zijn, giet dan het overtollige vet weg. Snijd de ajuin fijn en stoof ze klaar in dezelfde pan. Doe er een eetlepel suiker over. Blus met een half flesje bruine Leffe en laat inkoken. Voeg een beetje bruine fond toe en dik de saus met een lepel maizena. Hou de hamburger warm door hem in de saus te leggen.

Bak de schijfjes raap in een klontje boter, kruid met de Provençaalse kruiden en doe er wat honing bij. Eventueel kan je de aardappelen en de groene kool ook nog even aanstoven. Ze krijgen zo iets meer smaak maar maakt het geheel natuurlijk ook weer een stuk vetrijker

Stapel de groentjes en de burger op mekaar en overgiet met de biersaus. Een kwak goede, straffe mosterd er bij en t’is klaar! Smakelijk!

 

 

 

 

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top