Eten

De Belgica burger

13405722_10154207634372716_2089141800_o (1)

Maandag avond is het zo ver. Dan treedt België sinds lange tijd nog eens aan op het EK voetbal. Het spel van onze nationale voetbalhelden mag dan misschien niet direct om van te likkebaarden zijn, toch hebben we er vet veel zin in. Dat er op ons enthousiasme geen maat staat, dat werd vandaag nog maar eens bevestigd. Wat als je voorliefde voor hamburgers en de EK koorts samen komen? Wel dan krijg je zo iets.

Onlangs zag ik hoe de deelnemers van Masterchef Australië de opdracht kregen om te  koken met inktvisinkt. Het kleur zwart associeer ik nu niet direct met lekker eten maar de mogelijkheden ervan werden wel direct duidelijk. Dat moest ik dus eens proberen.  Je kan natuurlijk ook gewoon kleurstof kopen, maar dat vonden wij dan weer een iets te gemakkelijke keuze.

Helaas kreeg ik in grootwarenhuizen en delicatesse zaken telkens twee gefronste wenkbrauwen als antwoord op mijn vraag of ze het zwarte goedje in stock hadden. Even dacht ik te moeten wachten tot het WK van 2018 maar uiteindelijk werd mijn geduld beloond en kon ik er vinden in het ISPC Gent.

Je zou het misschien niet direct denken maar inktvisinkt heeft, buiten dat het wat zoutig is, geen uitgesproken smaak. Althans, dat vind ik toch. Ideaal dus om mee te experimenteren. Het recept voor de broodjes haalde ik bij ‘uit Paulines keuken‘. Aangezien de inkt een wat zoute smaak heeft, liet ik het keukenzout achterwege.

 

13410487_10154207744747716_1107435161_o

 

Het rundergehakt mengde ik met een gesneden chili pepertje voor wat extra duivelse hitte. De sapcentrifuge, zo één van die eendagsapparaten in mijn keukenkast, werd nog eens van onder het stof gehaald om rode bietensap te maken. De aardse smaak van rode biet past perfect bij het gehakt en echt veel heb je er niet van nodig om een mooi rood kleurtje te bekomen.

Als saus kan je gewoon Joppie of gele Bicky saus gebruiken. Die vind ik zelf gewoon te lekker om te vervangen door een zelf gefabriceerde saus.

 

13413906_10154207374572716_184360413_n

 

Een licht gezouten broodje, pikant gehakt en zoete saus. Toegegeven, het klinkt lekkerder dan dat het er misschien uit ziet. Ik kon hem echter wel smaken. Gewoon even die hersenactiviteit wat lager zetten en je er volledig voor openstellen. Je zal verrast zijn van de smaak. Zeker de moeite dus om eens te proberen. Althans, als je tijd hebt!

13407139_10153703022451464_5171615014390767860_n

 

 

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top