Eten

De Caesar salad

De Caesar salad
De Caesar salad

Je vriendin heeft, na het zien van de zoveelste Hunkemöller poster in de bushokjes, het plots in haar hoofd gekregen dat ze te dik is en is vastberaden om permanent over te schakelen naar konijnenvoer. Goed voor haar, minder voor jou. Per slot van rekening moet jij haar steunen en kan je niet anders dan mee te grazen aan tafel. Wel, een Caesar salad is zo één van die salades die ik niet met lange tanden zal opeten. Zo één waarbij je na het eten niet genoodzaakt bent om een slaappilletje in haar citroenwater te droppen om  daarna zonder gemekker naar de dichtstbijzijnde frituur te kunnen gaan. T’is geen hoogstaande salade, maar ik wou ze toch even met jullie delen.

By the way, de naam van de salade heeft trouwens niets te maken met de Caesar die we kennen uit de geschiedenislessen( of in mijn geval van de strips van Asterix en Obelix). De salade ontstond op de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag. Het was de tijd van de drooglegging en op die dag trokken er daarom heel wat mensen naar het net in Mexico gelegen Tijuana ( ik kan ze geen ongelijk geven).  Hier kreeg restauranthouder Caesar Cardini in één keer zoveel gasten, dat hij snel door zijn voorraad heen raakte. Met de laatste ingrediënten die hij in huis had improviseerde hij een salade. Het bleek een voltreffer te zijn.  Een klein wist-je-datje! 

Dit heb je nodig ( 2p):

  • 2 kippenfilets
  • 1  krob ijsbergsla
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 half teentje look
  • 2 eetlepels yoghurt
  • Brood
  • Parmezaan
  • 4 eitjes
  • Ansjovis of een koffielepel Worcester saus.
  • Extra toevoegingen naar wens zoals  bijvoorbeeld radijsjes, tomaat, rode ajuin

Zo ga je te werk:

  • Zet een pot water op het vuur.  En laat de eitjes er zacht in zakken als het water kookt ( +- 6 minuten).
  • Kruid  de kip en bak aan in de pan of op de grillpan.
  • Voor de saus, stop  je de Yoghurt, look, mayonaise en ansjovis  in een blender. Je kan ook worcestersaus ( volgens het originele recept) gebruiken omdat dat dezelfde zoute toets geeft als de ansjovis.
  • Snijd  wat blokjes oud ( of nieuw) brood en bak ze in een pan met een flinke scheut olijfolie tot ze krokant zijn.
  • Snijd de sla, was de groenten.
  • Dresseer alles in een kom of op je bord, rasp er wat Parmezaan over en bedruppel met wat heerlijke dressing.

 

Smakelijk!

 

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top