Entertainment

De Mol ontmaskerd: Aflevering 1 & 2

de Mol ontmaskerd

Sinds enkele weken is de mol opnieuw van start gegaan. Samen met gans Vlaanderen gaan we opzoek naar die ene persoon die het spelletje probeert te saboteren. Eerlijkheid gebied mij te vertellen dat ik er vorige jaar niet in slaagde om Gilles te ontmaskeren. Waarom? In mijn ogen leek hij mij de ideale kandidaat om de mol te zijn. Slim, charmant,… En dat maakte hem voor mij net onverdacht. Ook dit jaar maakte ik nog voor het begon al de afweging dat het dit jaar dan wel een vrouw moet zijn. Nu de insteek om op persoonlijk vlak de mol te zoeken is compleet verkeerd. Zie wat het mij vorig jaar heeft opgebracht. Dit jaar nemen we een andere aanpak. Het spel draait er om zoveel mogelijk geld te verzamelen en net dat probeert de mol tegen te houden. En dus zal ik na elke aflevering de balans opmaken wie er tijdens een proef het meest “verloren” heeft. Een simpel rekensommetje, het verloren bedrag voor elke kandidaat per opdracht in vergelijking met het bedrag waar hij/zij invloed op had. Volg het geld en ontmasker de mol.

Aflevering 1

De knop

Per auto één knop, de eerste vijf die op de knop drukken mogen sowieso het vliegtuig richting Zuid-Afrika op, de overige zes vechten om de vijf andere plaatsen. Waneer niemand drukt vertrekken ze met elf en bovendien ontvangen ze hiervoor 5.000 euro. Het zijn Davey, Eline, Jolien, Marzena, Robin en Sam die afdrukken en dus het geld mislopen. Ik heb sterk zitten twijfelen of ik deze proef wel meeneem in mijn berekening. Zo’n bedrag heeft veel invloed maar is als mol heel gemakkelijk, aangezien hij/zij de kandidaten sowieso bestudeerd heeft, om zich hier te profileren als iemand die het groepsbelang boven eigenbelang neemt.

De Mandela route

27km af te leggen binnen de drie uur. Twee lopers die afgelost kunnen worden wanneer de andere kandidaten per twee hun proef kunnen oplossen. Annelies en Eline slaan er niet in om vijf correcte antwoorden achter elkaar te geven en lopen zo 1.000 euro mis. En ook Davey en Jessica geraken niet los van de ketting waarmee ze aan elkaar vast hangen. Het zijn Bouba, Sam, Jolien en Marzena die Bertrand en Robin aflossen om binnen de tijd toe te komen en verdienen zo 4.000 euro.

Op de rand van de stoel

Een proef voor zij die geen hoogtevrees hebben. Per twee nemen ze plaats op een stoel bovenop een gebouw, de ene valt op een matras de andere valt de dieperik in. Een vraag beslist op welke stoel je terecht komt. Per duo verdien je 1.000 euro. Wanneer beide kandidaten telkens op hetzelfde moment vallen wordt het verdiende bedrag verdubbeld, waardoor ieder invloed heeft om 3.000 euro (500 voor val + 2.500 verdubbeling). De proef slaagt en zo komt er 5.000 euro in de groepspot.

Resultaat

Om onderstaande getallen duidelijk te maken zal ik Jessica als voorbeeld gebruiken. De opdracht met de knop was er 5.000 te verdienen, maar aangezien zij niet drukte gaat er geen bedrag verloren. Bij de Mandela route was er voor haar 4.000 te verdienen, 1.000 wanneer ze los geraakte van Davey en de potentiele 3.000 door mee te lopen. Ze geraakte echter niet los van Davey en verloor hierdoor 1.000 euro. Bij de laatste opdracht had Jessica invloed op de 500 die ze kon verdienen door achterover te vallen en de verdubbeling van 2.500. Deze opdracht slaagde waardoor ze geen geld verloor. Samen brengt dit een totaal van 12.000 waarop ze invloed had en daar verloor ze er 1.000 van, wat haar op 8% brengt. Duidelijk geen mol dus. Dat bleek ook later wanneer ze haar spullen mocht pakken.

deMolAflevering1_2

Aflevering 1: per opdracht het bedrag waar elke kandidaat invloed op heeft en het verloren bedrag

Aflevering 2

Hop-off hop-on bus

De tweede aflevering start met de hop-off hop-on bus. Deze bus stopt vier maal waar telkens twee of drie kandidaten een opdracht voorgeschoteld krijgen. Als ze deze binnen de 20 minuten uitvoeren verdienen ze 1.500 euro of twee pasvragen. Helaas slaagt er niemand in om een opdracht op tijd tot een goed einde te brengen.

Gospelkoor

Annelies, Elien en Sam worden gekozen om hun zangtalenten te tonen. Ze moeten namelijk meezingen met “Shosholoza” een traditioneel Zuid-Afrikaans volkslied. Vallen ze niet uit de toon en slagen ze er in een tweekoppige jury te misleiden, dan verdienen ze respectievelijk 1.000, 500 en 1.500 euro. Wie er eenmalig uitgehaald wordt als valse noot verdient niets. Voor wie door beide juryleden ontmaskerd wordt zal het bedrag uit te de pot gaan. Het is Sam die als volleerd zanger de jury kan misleiden. Annelies en Elien worden beiden eenmalig ontmaskerd en zo gaat er geen geld uit doe pot. Ze verliezen hierdoor samen virtueel wel 2.000 euro.

Dierentuin

Terwijl de zangers zich voorbereiden bevinden de overige kandidaten zich in een ware dierentuin. De opdracht luidt simpel, verdien 3.000 euro door binnen de 90 minuten op de rode knop te drukken. Klein detail echter, deze staat midden in een leeuwenkooi. Doormiddel van raadseltjes, vergelijkbaar met een escape game voor gevorderden, kunnen de kandidaten sleutels bemachtigen om zo de leeuw uit de kooi te krijgen. Met amper 36 seconden op de teller is het Robin die op de rode knop drukt.

Resultaat

De Mol Aflevering 2

Aflevering 2: per opdracht het bedrag waar elke kandidaat invloed op heeft en het verloren bedrag

De mol

Uiteraard heeft deze berekening over twee afleveringen nog geen garantie op succes, zo heeft Jolien maar liefst 39% van haar te verdienen bedrag verloren maar is ze ondertussen wel naar huis. Er is toch één iemand die er wat bovenuit steekt. En dat maakt Elien mijn hoofdverdachte nummer één. Maar hou ook zeker Annelies extra in de gaten. Ondanks dat zij bij de allereerste opdracht niet op de knop drukte en dus geen 5.000 euro verloor, heet ze toch een vrij hoge score. Zonder daar rekening mee te houden zou zij op nummer één staan. De komende afleveringen zullen meer duidelijkheid moeten scheppen.

de Mol ontmaskerd

 

 

 

En wat denken jullie? Laat zeker een reactie achter.

 

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top