Entertainment

De regel van drie doorbroken

Regel van drie

Stel, twee vriendinnen zitten samen aan de bar tot wanneer ze beiden naar het toilet moeten. Ze gaan uiteraard samen, nemen het toilet naast mekaar en doen vrolijk een babbeltje. Simpel. Logisch. Stel nu dat twee mannen naar het toilet moeten. Er zijn drie urinoirs in het café. De eerste neemt de meest linkse pot, de andere de uiterst rechtse. Niet naast mekaar. Neen, dat zou namelijk een overtreding zijn van het verdrag der mannelijke urinoirs uit 1935.  Indien er een derde persoon het gezelschap zou vervoegen dan krijgt die de keuze. Hij neemt het risico en gaat resoluut voor de middelste, of hij wacht subtiel tot één van de heren klaar is en weggaat. Meestal is dat laatste aan de orde. In de volksmond staat dit gegeven ook wel bekend als de regel van drie. Nu kan ik mij eerlijk gezegd niet direct herinneren dat ik op de peuterschool altijd een potje wou tussen laten, maar het is kennis die we gaandeweg vergaren doorheen ons jeugd. De regel van drie is gekend door elke man.

En toch blijft het een vreemd gegeven. Vorige week nog stond er iemand achter mij aan te schuiven terwijl de middelste urinoir nochtans vrij was. Heeft het dan wel nut om drie urinoirs te plaatsen? Kan die ruimte tussen de twee uiterste toiletten niet gewoon op een andere manier worden benut? Wij denken van wel. Afbreken die middelste toilet en plaats maken voor iets anders. Dit stellen wij voor:

1. Nintendo wee

Zet eens een spelconsole in de plaats van dat middelste toilet.Van verveling tijdens het plassen geen sprake meer met de Nintendo Wee (toegegeven, ik moet bij het lezen nog steeds lachen met mijn eigen mop). Je kent het wel. Je staat met twee te urineren en het is ijzig stil. Geen idee wat je moet zeggen of doen om deze stilte te doorbreken? Speel gewoon een spelletje tennis tegen je plas buur op de Nintento wee. Wel opletten met welk hand je gebruikt om het bakje vast te houden en niet te hard die forehand laten zwaaien of je mag daarna een halfuur met je broek boven de handendroger hangen.

Iets wat ik vaak doe om de stilte te doorbreken is fluiten. Met een spelletje wisthle star (naar analogie van het alom bekende Sing Star) zou ik mij alvast kunnen uitleven terwijl ik naar het toilet moet. Fluit als de beste mee op de muziek en win. De inzet? Een traktatie aan de toiletmadam?

2. Een bankautomaat

Zet een bankautomaat in de plaats van dat middelste toilet.Hoe handig zou het niet zijn als je het nodige en nuttige aan mekaar zou kunnen koppelen. Geen cash meer op zak om je vrienden te trakteren? Moet je gaan schooien om de toilet madam te kunnen betalen?  Even pinnen in het toilet en al je problemen zijn opgelost. Juist even opletten als er iemand tezelfdertijd de handenblazer aan zet. Zo voorkom je dat je daarna je briefje van 50 moet laten drogen op de verwarming.

3. Een tap

Zet eens een tap in de plaats van dat middelste toilet. Dehydratatie tijdens een avondje stappen moet ten aller tijden vermeden worden.Wij zien maar al te graag een tap staan tussen de twee urinoirs. Best in bekers dan wel. Wij willen ons de ravage niet voorstellen mocht je uit lompheid je glas laten vallen. Spontane besnijdenissen moeten vermeden worden.

4. Snackbar Willy

Haal eens een kroketje uit de muur in de plaats van te urineren in het middelste toilet.Honger tijdens het wachten? Bij snackbar Willy (de naam past wel vind ik) kan je terwijl gewoon een kroketje uit de muur halen. Honger is één van de dooddoeners tijdens een avondje stappen, dat weten we allemaal. Eens je beslist om het café te verlaten om een kleinigheid te eten, kom je vermoedelijk niet meer terug. De ideale oplossing dus. Bovendien zal niemand van je vrienden daarna, in tegenstelling tot anders, eens van je vleeskroket, bamihap of frikandel willen bijten. Win win dus.

5. Een strip paal

Zet eens een strip paal in de plaats van dat middelste toilet. Een mannelijkere oplossing dan deze kunnen we ons niet direct bedenken. Een beetje vunzig en vrouw onvriendelijk, dat wel. Maar ja, het mannentoilet is verboden terrein voor de vrouwen dus zij hoeven dat uiteraard niet te weten te komen. Als er natuurlijk meer volk staat aan te schuiven bij het toilet dan dat er beneden in de bar zit, dan zal het misschien wel wat opzichtig worden. Vergeet ook deze regel niet: Drie keer schudden, meer niet. Anders ben je met iets volledig anders bezig.

Welke optie verkiezen jullie?

Zelf nog een beter idee?

2 Reacties

2 Comments

 1. Paul

  27 april 2016 at 14:47

  Ik vind het beter om schotjes tussen de urinoirs op te hangen…. dan gaat de wet niet op, en kun je gewoon naast elkaar gaan staan pissen.

  • Jelle

   27 april 2016 at 15:10

   Goh, de meest logische oplossingen kwamen om de een of andere reden niet direct bij ons op 😉
   De kleine schotjes zijn nu ook niet bepaald erg handig. Tenzij je van die gigantisch grote bedoeld :p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top