Entertainment

Nieuwjaarsvoornemens die vaak het einde van het jaar niet halen: deel 2

Nieuwjaarsvoornemens

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Nu we het oude jaar afgesloten hebben, is het bij ingang van het nieuwe jaar de gewoonte om een aantal voornemens op te stellen. Veel nieuws zit daar meestal niet tussen, integendeel. Heel wat van die voornemens zijn een kort leven beschoren en komen gewoon elk jaar terug op het lijstje te staan. In deel 1 namen we al een aantal van deze voornemens op de korrel. Bij sommigen zullen deze ondertussen al lang gebroken zijn, anderen houden het krampachtig vol. Hoe dan ook, ook deel 2 is zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Minder alcohol drinken

Doe mij maar een watertje! De klassieker onder de nieuwjaar voornemens, minder drinken! Het is wachten tot de eerste kater of nadat je vriendin je betrapt terwijl je je tanden aan het poetsen bent met cava, tot je beslist dat het dit jaar anders moet. Trop is teveel en teveel is trop. Geen bier meer na de voetbal, geen glaasje wijn meer voor het slapengaan, geen Baileys meer bij de ontbijtgranen (ergens in één van de huiskamers herkent iemand zich in dat laatste). We weten helaas allemaal hoe dat verhaal verder gaat! Santé.

Eens iets nieuws doen

De eindejaarsperiode is er één van reflecteren. Even de balans opmaken van wat je dat jaar zoal hebt uitgestoken. Je neemt jezelf voor om dit jaar iets anders te doen, iets interessant, iets nieuws. Dit jaar bestaat het weekend niet langer uit pinten gaan drinken op café en voor de televisie hangen. Een bedrijfje starten, beginnen voetballen, leren koken, een instrument leren spelen of misschien wel een verzameling lege Senseo pads aanleggen. Keuze genoeg, volhouden is de (moeilijke) boodschap! Voor mijzelf bestaat dat “iets nieuws doen” uit het beginnen van deze blog. Hopelijk is dat één van die nieuwjaar voornemens die het einde van het jaar wel haalt!

Sparen

Elk jaar weer kom ik tot de conclusie dat ik teveel geld heb uitgegeven aan overbodige dingen. Dat ze overbodig zijn, blijkt jammer genoeg altijd pas achteraf. Waarom ik precies 3 muts-en sjaal combo’s moet hebben, geen idee, want ik draag geen mutsen. Mijn keuken ligt vol met op het eerste zicht handige hulpmiddeltjes die ik eigenlijk niet nodig heb en die 10 jeanshemdjes die slechts 1 kleurtint van mekaar verschillen, waren misschien ook niet echt nodig. Gelukkig (voor de Belgische economie) ben ik daar niet alleen in. Wat meer geld sparen, staat bij velen op de verlanglijst voor het volgende jaar. Benieuwd of dat ooit eens effectief zal lukken.

Het rustiger aan doen

Een jaar met minder wallen onder de ogen, nagels die niet afgebeten worden en minder stresspuistjes. Een jaar leven in de plaats van geleefd worden, is op zen minst een poging waard. Maar ja, op de eerste werkdag na je verlof rijd je aan 30 per uur in een zone 50 omdat een oude dame om 2 eitjes gaat naar de plaatselijke buurtwinkel, de hond van je irritante collega moest zo nodig zijn pootje verstuiken zodat jij de dag na je verlof alleen op dienst bent, je computer vindt je eerste werkdag het geschikte moment om updates te configureren en de spaghetti waar je zo naar uitkeek, blijkt met tofu gemaakt te zijn. Eens thuisgekomen trek je een zak chips open en ontkurk je een fles rode wijn. De spaghetti wordt vakkundig geloosd zodat je vriendin niets in de gaten heeft de volgende dag en een kwartier later staat de pizzakoerier op de stoep in zijn zakken te zoeken naar wisselgeld. En zo verdwijnt dit voornemen, samen met een aantal andere, direct in de prullenbak.

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top