Entertainment

Nieuwjaarsvoornemens die vaak het einde van het jaar niet halen: deel 1

Nieuwjaarsvoornemens

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Nu we het oude jaar afgesloten hebben, is het bij ingang van het nieuwe jaar de gewoonte om een aantal voornemens op te stellen. Veel nieuws zit daar meestal niet tussen, integendeel. Heel wat van die voornemens zijn een kort leven beschoren en komen gewoon elk jaar terug op het lijstje te staan. Het uitgelezen moment om eens een aantal van deze voornemens onder de loep te nemen.

Terug naar de fitness

Chips, nootjes, hapjes, kalkoen, taart en cava, heel veel cava. “Alé, nog eentje dan, vanaf januari vlieg ik er terug in.” Ik hoor het mijzelf nog zeggen vorig jaar. In de maand januari doen de fitnesscentra gouden zaken. De eindejaarspremie wordt integraal geïnvesteerd in een veel te duur abonnement. Een week later zit je met al die lotgenoten op één of ander futuristisch apparaat waarvan je keiharde buikspieren zou moeten krijgen, maar waarvan je vervolgens een week niet meer kan stappen van de pijn.  Na 3 maand zijn nog enkel de echte diehards overgebleven. Het abonnement behoort vanaf dan, samen met de ondertussen 10 jaar oude condoom die je ooit op Werchter gekregen hebt, tot het vaste meubilair in je portefeuille. En daar blijft hij ook in. Better next year.

Vaker afpreken met je familie

Eens je de traditionele familie diners achter de rug hebt, de zatte nonkels in winterslaap gaan en de saaie tantes zich terug getrokken hebben in isolement, maak je jezelf wijs meer tijd en moeite te zullen steken in je familie. De familie band die je in korte tijd weer (her)opbouwde is echter van korte duur en is snel weer lek (see what i did there). Voor je het weet, is er een jaar gepasseerd en zit je terug bij de bomma met een toastje met zalm en een glas cava. “ En…, euh… leuk jaar gehad?”

Stoppen met roken

Die Nicotinepleisters, die je als favoriete kerstcadeau had opgegeven, worden een maand later gebruikt om je boodschappenlijstje aan de koelkast te kleven. Tijdens de eerstvolgende match van de Rode Duivels wordt het safety pakje, dat je voor je vriendin verstopt had tussen je sokken, weer bovengehaald. De eerste poging van het nieuwe jaar is mislukt maar het zal vermoedelijk niet je laatste zijn.

Gezonder eten

De kerstperiode staat er nu niet direct om bekend om een heel gezonde te zijn. The most wonderful time of the year is er één met 3 pakjes roomboter onder de kerstboom. En alsof kalkoen met whisky saus en kroketten nog niet vettig genoeg is, proppen we de feestvogel ook nog eens vol met een tweetal kilo gehakt, broodkruim en gedroogde vruchten. Op het einde van de periode kan je de “full“ in wonderfull vrij letterlijk opvatten. Tijd voor sla en tomaten. In de winkel worden de boeken van Pascal Naessens subtiel eens doorgenomen. De sla en tomaten krijgen na een maand gezelschap van een lepel mayonaise, vervolgens toch eens een goed stukje vlees, brood,… tot uiteindelijk zelf de sla en tomaten plaats moeten ruimen voor extra crispy bacon en bicky ajuintjes. Gezonder eten op jullie bord, we willen er graag aan bijdragen, maar ook wij komen niet altijd onze voornemens na. Dat zal vermoedelijk ook niet je laatste poging worden dit jaar.

Lees verder in deel 2

2 Reacties

2 Comments

  1. Lieve

    5 januari 2016 at 10:14

    Tof blog! En je hebt een heerlijk grappige pen, een stijl waarvan ik houd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top