Tech

Gadgets: een kijk in de toekomst

Toekomst gadgets

Afgelopen week vond gadgetbeurs CES plaats in Las Vegas. Ruim 160 000 mensen werden verwacht voor werelds grootste consumentenelektronica-beurs. Helaas is onze uitnodiging nooit toegekomen, better luck next year. Maar dat houdt ons uiteraard niet tegen om eens een overzicht te geven van de leukste nieuwe gadgets.

Het wordt al rap duidelijk dat 2016 het jaar van virtual reality, grote drones, kleine mechanica en draadloos vermogen wordt. Hier zijn de voor ons beste gadgets van CES 2016:

Parrot Disco

Parrot Disco

Drones zijn tof speelgoed. Elke man weet het en elke vrouw van die man denkt ‘jongens toch’. Parrot onthulde zijn nieuwste prototype, de Parrot Disco: een drone met vleugels. In tegenstelling tot quadcopters heeft deze drone een vleugel van ongeveer één meter en aan de achterkant een propeller die voor de voortstuwing van de drone moet zorgen. Opstijgen verloopt automatisch. Je kunt hem gewoon weggooien en vervolgens gaat hij als vanzelf omhoog. De autopilot zorgt er ook voor dat foutjes tijdens het vliegen worden voorkomen, waardoor je minder rap zal schitteren in een YouTube drone fail video.

Ehang Drone Taxi

Ehang Drone Taxi

Tot voor kort was een helikopter enkel weggelegd voor de extreem rijken en/of de badguy in zowat elke actiefilm. Maar dit elite clubje staat op het punt groter te worden. EHang kondigde een drone aan die één passagier kan vervoeren.

Je kan de EHang 182 een drone noemen, maar het is gemakkelijker om het te zien als een grote taxi helikopter. Net zoals Uber werkt het met de druk op een knop in de bijhorende smartphone app. Het landt automatisch in je buurt en vliegt u, in een cockpit met airco en wifi voorzien, naar de door u ingegeven bestemming.

Maar laten we eerlijk zijn. Met een kostplaatje van tussen de 200 000 en 300 000 dollar is dit nu niet direct een potentieel verjaardagscadeau en met maximum vluchten van 16 km is de EHang 182 ook niet altijd even praktisch. Het lijkt echter wel dat niet enkel auto’s de enige autonome voertuigen zullen worden van de toekomst.

Energous Wattup draadloos opladen

Energous Wattup prototype

We komen dichterbij een toekomst waar we onze elektronische apparaten niet meer in het stopcontact moeten steken. Althans dat is wat Energous probeert te doen met hun Wattup. Een klein maar dapper draadloos oplaadbare chip, die via een router opgeladen kan worden. Wat heel handig kan zijn voor mobile apparaten. Zo kan bijvoorbeeld de oplaad poort verwijderd worden waardoor je apparaat waterdicht kan gemaakt worden. Echter zullen bedrijven deze chip wel moeten gebruiken alvorens het een succesverhaal kan worden.

HTC Vive Pre

HTC Vive Pre

Hoewel het grootste nieuws omtrent virtual reality de prijsaankondiging van de Oculus Rift was (€699), viel ons oog voornamelijk op de HTC Vive Pre. Anders dan de Rift is de Vive Pre uitgerust met een camera aan de voorkant, wat het mogelijk maakt om fysieke elementen ook in de virtuele ruimte binnen te brengen. Hierdoor kan je vrij rondlopen tijdens het dragen van de bril en niet meer onnodig ergens tegenlopen of per ongelijk je televisie kapotslaan.

Sphero BB-8

Sphero BB-8

Sphero’s BB-8, de nieuwste robot uit Star Wars, was voordien enkel bestuurbaar via de smartphone maar kan nu ook bestuurd worden door “the force”. Door middel van een “Force band” kan je de schattige droid bedienen met enkele jedi-achtige handgebaren.

LG Styler

LG Styler

Na het intreden van de vaatwas is elke man verantwoordelijk voor de “afwas”, vanaf nu kunnen we ook de strijk doen! Hoewel de LG Styler eruitziet als een koelkast, fungeert het eerder als strijkkast. Hang je kleren erin en ze komen er gestoomd en gestreken terug uit.

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top