Entertainment

EK 2016: de Panini plakker

Panini EK 2016

Het Europees kampioenschap is nu een kleine week aan de gang. De Fransen haalden opgelucht adem en de Belgen kenden hun eerste nederlaag. Zonder enige twijfel werd er her en der al duchtig gevloekt door de verloren gelden op de Unibet’s van deze wereld. Wij zijn slimmer, althans op het moment van dit schrijven, en besloten ons geld dat we anders toch zouden verloren hebben bij de uitslag van Portugal – Ijsland, uit te geven aan iets veel meer tastbaars. We trokken naar de winkel en gingen er op zoek naar de oude getrouwe Panini, het enige plakboek waarbij je je als adolescent geen zorgen moet maken over wat de kassierster zal zeggen als je alweer enkel met 7 pakjes van 50 stickers aan de kassa staat.

Handen af mijn plakboek

Elke eigenaar van een Panini-exemplaar zal het gevoel wel kennen: handen af van mijn plakboek. Je zal het altijd meemaken. Die ene vriend, of het gevaar van dichterbij, jouw eigen vriendin die interesse toont in jouw plakboek. Eerder onschuldig beginnen ze eens naar de stickers te kijken om vervolgens aanstalten te maken om het beschermertje van de sticker te trekken en over te gaan tot de misdaad: het plakken. Handen af mijn plakboek!

Scheurtechniek

Belangrijk voor zowel de kwaliteit als de snelheid is een bepaalde techniek onder de knie te krijgen bij het scheuren van de pakjes, zeer zeker geen sinecure. Wij geven je alvast volgende tip: een vloeiende scheurbeweging in diagonale richting is de beste manier. Je zal zien, na enige tijd zal zelfs de eerste sticker ‘neemklaar’ uitsteken na de scheurbeweging.

Plakratio

Elke Panini plakker die in een verder stadium van het plakken zit, verlangt naar een zo hoog mogelijk plakratio. Plakratio zegt u? Jawel, naarmate jouw plakboek meer en meer bezet zal worden, zal je merken dat elk nieuw pakje minder resultaat zal opleveren. Na wetenschappelijk en vakspecifiek onderzoek kunnen wij zeggen dat een plakratio van 0,20 alvast het doel moet zijn, oftewel 1 sticker per pakje van 5 nieuwe.

Sales representative

Een maal om de twee jaar ben jij vertegenwoordiger van Panini. De kunst is om zo veel mogelijk vrienden ervan te overtuigen dat ze een exemplaartje moeten aanschaffen. Kijk ook zeker eens naar de verjaardagskalender. Het is altijd leuk om een Panini plakboek met bijhorende stickers cadeau te kunnen doen. Voor beide geldt dezelfde reden: het is niet omdat je Panini rijker wil maken, wel omdat je op die manier opnieuw meer kans maakt om die ene ontbrekende sticker te kunnen ruilen.

Underground bijeenkomsten

Ligt jouw talent net iets minder in het overtuigen van anderen, dan zijn er altijd nog de wisselbijeenkomsten. Veelal bevinden ze zich in de duistere achterkamertjes van een café of gewoon ergens ondergronds in een bos. Let op, vrouwlief zal er niet mee kunnen lachen dat je opnieuw voor dat ‘stom’ plakboek het huis uit gaat. Beter is het dus om te zeggen dat je met enkele vrienden naar de stripclub gaat.

Budgettering en wat met de vrouw

Een goed uitgetekend budgetteringsplan is noodzakelijk bij de uitbouw van jouw plakboek. Want let op, ook al zal vrouwlief op het eerste zicht geen enkel probleem hebben met het feit dat je het klein kind uithangt, wanneer het op geld aankomt, zal het wel eventjes anders zijn. De beste manier is dus van te voren én in het grootste geheim wat geld opzij zetten. Ben je niet echt het spaarder type? Geen probleem. Het is nooit te laat om vrouwlief te verrassen met de uitspraak: schat, ik zal wel eventjes naar de winkel gaan. Zorg hierbij evenwel voor een goed gevulde kar. Je zal zien, vrouwlief zal bij controle van het kasticket vermoedelijk de zeven pakjes Panini stickers over het hoofd gezien hebben.

Halve sticker

Schrik niet bij het kopen van de Panini EK2016 editie. Naast het aantal stickers dat opnieuw is toegenomen, zal zelfs de meest ervaren Panini plakker met verstomming geslagen zijn. Want jawel, Panini is niet bij de pakken blijven zitten en heeft iets nieuws in petto voor de trouwe plakkers. Iets uitdagends, misschien zelfs iets stouts: de halve sticker. En daar stonden we toch even versteld van. De jarenlange ervaring komt hier minder van pas, al geeft het natuurlijk nog steeds een voorsprong op de beginnende plakker. Wij zijn alvast fan!

Bewaren van dubbels

Belangrijk bij het wisselen, is de manier waarop je zelf omgaat met je dubbels. Een gentleman in het Panini plakken, houdt zijn stickers steeds in een bepaalde volgorde bijeen. Optellend of aftellend, op zich maakt het weinig uit. Maar steek ze wel op volgorde en het liefst van al in een potje dat vacuüm getrokken kan worden. Op die manier blijven je stickers in optimale conditie en blijft de dreiging op vernieling uit.

 

Deze blogpost werd geschreven door Kenneth De Vlieger, sportjournalist, dichte vriend en gastblogger van dienst.

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top