Stijl

Essentiels in je work bag

Processed with VSCO with hb2 preset

De vakantie is bijna achter de rug, het schooljaar kan weer beginnen. Hoog tijd om de lucht uit mijn plastieken zwembadje te laten ontsnappen, de hoeveelheid flessen rosé in de koelkast te halveren, mijn wekker met twee uur te vervroegen en terug aan het werk te gaan.

Eind vorig schooljaar, toen ik een broodje ging halen in de nabijgelegen sandwicherie, werd mij gevraagd wat ik zou gaan studeren. Ja, zo één van die momenten waar je door de grond kan zakken. Ik ben 28 mevrouw. Nu kom ik dat met mijn jeugdig voorkomen wel vaker tegen, maar dit jaar moest het anders. Helaas kan aan die babyface van mij, buiten een valse snor misschien, niet veel gedaan worden. En zo besloot ik dat het misschien eens tijd werd om mijn Eastpack rugzak voorgoed aan de haak te hangen, om vervolgens op zoek te gaan naar een iets volwassener exemplaar. Zo één dat niet te klein is maar ook niet te groot om verontrustende telefoontjes naar DOVO te voorkomen.

De zoektocht naar de ware tas ging echter niet zo gemakkelijk. Na mij hier en daar eens vergrepen te hebben aan ordinaire etalage bags en wat geflirt met een exemplaar in de winkel van Fossil, besloot ik mijn geluk op het internet te gaan beproeven. Niet zomaar geld overschrijven en haar vervolgens laten overkomen naar België hé. Soms lijken ze op  foto anders dan ze zijn, waarschuwden ze mij. Mijn omgeving was ongerust maar ik viel als een blok voor Kimitsu. Die vond ik via trendhim, een website die er op uit is de juiste man aan de juiste accessoires te koppelen. Ze had het allemaal. Strak, jeugdig en speels maar met de nodige maturiteit.

 

Processed with VSCO with hb2 preset

 

Maar zoals dat dan in de liefde gaat, is de binnenkant vaak het belangrijkste. Het ideale moment om eens te kijken hoe die binnenkant er dan wel uitziet. Of ook, wat moet er precies allemaal in je “work bag” zou moeten zitten?

Deodorant

Als je niet fris ruikt kan je evengoed gewoon in sweatpants, een bevlekt Jupiler t-shirt en een witte sokken + sandalen combinatie naar je werk gaan. Je hoeft uiteraard niet heel je toilettas mee te nemen naar je werk, maar kies bijvoorbeeld voor een klein pocket deodorant of een travelo gevuld met je beste parfum. Comfortabeler voor jou en het maakt je een iets aangenamere collega.

 

Kauwgum

In dezelfde categorie is ook kauwgom een levensredder. Niemand luistert graag naar de collega diens adem ruikt alsof hij een ovenschotel van kebab, ajuin, rotte eieren, mosselen en mijn zweet sokken heeft gegeten. Een frisse adem dus zonder je collega’s te irriteren met bellengeblaas en luid gesmak.

 

Sleutels en GSM

Het is even wennen om je GSM en sleutels niet in je broekzak te voelen, maar probeer er toch een gewoonte van te maken om deze in je tas te bewaren. Het geeft – tenzij je van het type bent dat zijn tas gewoon keihard de hoek in gooit – je GSM  extra bescherming en zo een bult in je broek ziet er vaak gewoon vreemd uit. Is that a cell phone and a key in your pocket or are you just happy to see me?

 

Een bril

Een tijdje geleden kregen we de kans om de e-polette collectie uit te testen. De collectie bevat een aantal hippe brillen met licht getinte en gepolariseerde glazen. Hierdoor kan 40% van het kunstmatige licht, afkomstig uit beeldschermen, gefilterd worden. Aangezien ik op het werk heel vaak aan mijn computerscherm gekluisterd zit, heb ik mijn bril dan ook standaard in mijn tas zitten. Vooral op dagen waar ik vermoeid loop, helpt het mij om de dag door te komen zonder hoofdpijn. En zo hoef ik geen vakje vrij te maken voor een doosje Dafalgan.

 

Notitieboek en balpen

Om wat orde te krijgen in dat koppie van mij, ben ik genoodzaakt om dingen op te schrijven. Tijdens een telefoontje bijvoorbeeld, wanneer ik plots een geniaal blogideetje heb of gewoon om niet te vergeten wat ik die avond uit de winkel moet meenemen. Klinkt heel logisch maar het is wel één van de belangrijkste items in mijn work bag.

 

Agenda

Van hetzelfde laken een broek, de agenda. Tegenwoordig heb je daar natuurlijk al heel wat appjes voor, maar toch verkies ik – zoals in die goede oude tijd – de papieren versie. Het is bovendien ook gewoon een stuk moeilijker om je planning te bekijken op je GSM terwijl je aan het telefoneren bent.

 

Eten

Om te voorkomen dat ik na mijn werk rechtstreeks de drive in van de McDonald’s binnenrijd, zorg ik er altijd voor dat ik een kleinigheid op zak heb tegen de honger. Het is niet de bedoeling om van je tas een HelloFresh Box te maken natuurlijk maar een granenreep of iets dergelijks kunnen je de nodige energie geven om de dag door te komen.

 

Oplader of powerbank

Om er daarentegen voor te zorgen dat mijn GSM genoeg energie heeft om de dag door te komen, heb ik altijd standaard een oplader of powerbank (als die al opgeladen is) zitten in mijn tas. Een dode GSM wil ik ten allentijde vermijden.

 

En jullie? Wat zit er standaard in jullie tas?

 

Processed with VSCO with hb2 preset

 

Processed with VSCO with hb2 preset

Dit is een gesponsorde samenwerking tussen Bloke en Trendhim.
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top