Entertainment

Friends reünie: Onze top 5 van hilarische momenten

Friends the one after the 12 year break

Na heel wat geruchten en bijhorende teleurstellingen, blijkt de reünie van de zes hoofdrolspelers van één van de populairste tv-sitcoms een feit te zijn… Rachel, Phoebe, Monica, Chandler, Ross en Joey zouden nog éénmaal samenwerken en dit voor een special van twee uur. Niet dat dit nieuws ons, als echte autistiforme Friends fans zijnde, volledig in extase brengt en we dit bericht met kwijl in de mond aan het schrijven zijn maar leuk is het natuurlijk wel. Helaas werd later vandaag  al weer aangekondigd dat Chandler dan toch zou afhaken. Jammer, maar laten we de pret nu even niet bederven. Elke kans om onze liefde voor de beste komische reeks aller tijden te uiten, grijpen we namelijk met beide handen. Het kostte ons een uur schaterlachen en schuddebuiken aan de keukentafel maar na beraad zijn we tot deze top 5 gekomen: 

Het zal jullie misschien opvallen maar vooral Ross vinden wij uitermate grappig.

“The One where Ross is Fine” – Seizoen 10, aflevering 2

Aan het einde van de vorige aflevering ontdekt Ross dat Joey en Rachel een relatie hebben. Iets waar Ross naar eigen zeggen geen enkel probleem mee heeft. Hij nodigt het verse koppel uit om samen met Charlie, tevens de ex van Joey, een gezellige avond te spenderen. Vanaf de deur open gaat blijkt dit het begin te worden van een avond vol ongemak. Zeker wanneer hij onkarakteristiek in de margaritas vliegt. Maar toch, Ross is fine!

“The One with the Jellyfish” – Seizoen 4, aflevering 1

Ross en Rachel zijn na vier maanden eindelijk terug samen. Rachel heeft destijds een brief geschreven (18 pages front and back!) waarin staat dat ze verwacht dat hij de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt voor alles wat is misgegaan in de relatie. Iets wat Ross nog steeds dwars zit maar tot dusver nog had kunnen opkroppen. Tot het moment dat Rachel de brief nog eens op haalt en vertelt hoe goed ze het vindt dat hij nu eindelijk “volwassen” geworden is. Het vervolg is hilarisch!

“The One with the Embryos” – Seizoen  4, aflevering 12

Een eenvoudige weddenschap tussen Joey en Monica, waarbij Joey beweert dat hij en Chandler meer weten over Monica en Rachel dan zij over hen, loopt al vlug uit de hand. Na dat de vrouwen de eerste ronde verliezen, verhoogt Monica, de competitieve persoon die ze is, de inzet. De haan van Joey en Chandler vs het appartement van Monica. Wat volgt is een hilarische battle onder leiding van quizmaster Ross.

“The One with Ross’s Sandwich” – Seizoen 5, aflevering 9

Door een nakende echtscheiding en een recente huisuitzetting krijgt Ross het als maar moeilijker. Wanneer iemand op zijn werk zijn ‘leftover Thanksgiving sandwich with the extra moist maker’ op eet, op dat moment voor Ross ‘the only good thing going on in his life’, slaan de stoppen door. Zeker als daarna ook nog blijkt dat zijn baas schuldig is aan het voorval en de helft van zijn sandwich in de vuilbak ligt.

“The One With the Blackout” – Seizoen 1, aflevering 7

Een stroompanne legt een groot deel van New York lam waardoor Chandler gevangen geraakt in een bank met Victoria’s Secret model Jill Goodacre. Wat volgt is een aaneenschakeling van hilarische momenten met voor ons als hoogtepunt het telefoongesprek met Joey.

 

Welke zijn jullie favoriete momenten? Geen fan? dat kan ook natuurlijk!

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top