Entertainment

Films om naar uit te kijken in 2016

Films om naar uit te kijken in 2016
Films om naar uit te kijken in 2016

Het filmjaar 2015 zit er officieel op nu ook de Oscar nominaties bekend gemaakt zijn (komaan Leo). Tijd om eens vooruit te blikken op wat 2016 ons als filmliefhebbers nog zal brengen. Een overzicht (op datum) van de films die je dit jaar zeker niet mag missen!

Vanzelfsprekend zitten hier, na recente successen, flink wat superhelden-films tussen. Maar ook oude bekende komen terug, zo is er de remake van The Jungle Book en komt er een vervolg op Finding Nemo en Ghostbusters. Uiteraard blijft het afwachten of elk van deze onderstaande films ons kan bekoren, dit zijn alvast de films die al redelijk wat belangstelling hebben bij ons. Laat ons gerust weten naar welke film jullie het meest uitkijken!

Deadpool

Gebaseerd op de meest onconventionele held van Marvel Comics, vertelt Deadpool het oorsprongsverhaal van de voormalig Special Forces-agent, Wade Wilson, die nu veranderd is in een huurling. Hij krijgt door een experiment de kracht versneld te genezen van verwondingen. Met donkere humor en zijn nieuwe mogelijkheden, jaagt Deadpool op de man die zijn leven bijna verwoestte. (Releasedatum 10 februari)

Zoolander 2

Ben Stiller kruipt terug in de huid van supermodel Derek Zoolander. Geflankeerd door Owen Wilson’s ‘Hansel McDonald’ en Will Ferrell’s ‘Jacobim Mugatu’. Het begin van de film speelt zich zo’n 10 jaar na de eerste film af, een tijd waar Derek en Hansel letterlijk vergeten zijn. Een crimineel is erop uit werelds mooiste mensen te doden – inclusief Justin Bieber. Tijd om henzelf opnieuw uit te vinden! (Releasedatum 16 maart)

Batman v Superman: Dawn Of Justice

Henry Cavill als ‘the man of steel’ naast ‘the Bat-Man’ vertolkt door Ben Affleck in een $299 miljoen superheld mash-up film. Terwijl de wereld worstelt met wat soort held het nodig heeft en Batman en Superman hun oorlog met elkaar aan het uitvechten zijn, ontstaat er al snel een nieuwe dreiging. Een waardoor de mensheid in groter gevaar is dan het ooit geweest is. Hoewel de diehards batman fans sceptisch waren over Affleck gaat het gerucht dat zijn prestaties zo sterk zijn, dat er een nieuwe trilogie in maak is. (Releasedatum 26 maart)

The Jungle Book

Het verhaal van The Jungle Book kent iedereen natuurlijk, daar hoeven we niet veel meer bij uit te leggen. Wat nieuw is aan deze release, is de levensechte 3D-animatie. Onder meer Lupita Nyong’o, Idris Elba, en Scarlet Johansson nemen de stemmen van de hoofdpersonages voor hun rekening om dit oude verhaal nieuw leven in te blazen. Uit de trailer kunnen we alvast afleiden dat de film ons zal verbluffen met scherpe graphics en vele spannende momenten. (Releasedatum 20 april)

Finding Dora

Finding Nemo (2003) is een van grootste successen van animatiestudio Pixar. Toch weigerde de studio, met uitzondering van Toy Story, om vervolgfilms te maken. Dertien jaar later gaat het dan toch gebeuren en dit keer is de hoofdrol weggelegd voor de vergeetachtige Dory (ook dit keer weer ingesproken door Ellen DeGeneres). Dory herinnert zich opeens dat ze is geboren in het Marine Biology Insitute van California waar vissen worden voorbereid om terug te keren naar de oceaan. Ze besluit een lange en ongetwijfeld gevaarlijke tocht te maken naar het instituut om haar ouders te vinden. (Releasedatum 28 juni)

Star Trek Beyond

J.J. Abrams, die de vorige twee Star Trekfilms voor zijn rekening nam, gaf de regisseursstoel door aan Justin Lin, de man achter de ‘Fast & Furious’-reeks. Dat die er niet voor terugdeinst om brokken te maken, blijkt al snel, want in de trailer is te zien hoe de USS Enterprise rake klappen krijgt. Er lijkt ook weer ruimte te zijn voor humor, iets waaraan het volgens veel fans in de vorige film ‘Star Trek: Into Darkness’ ontbrak. Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana en Idris Elba nemen de hoofdrollen voor hun rekening. (Releasedatum 21 juli)

Fantastic Beasts and Where to Find Them

JK Rowling scheef het scenario voor deze Harry Potter spin-off, wat ze zelf beschrijft als een extensie van de wizard wereld. Geen prequel of sequel dus. De film volgt de avonturen van Newt Scamander, die zeventig jaar voor de gebeurtenissen in de Potter-films op onderzoek uit gaat om een encyclopedie te schrijven over alle magische dieren. (Releasedatum 17 november)

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top