Eten

Foodsharing in Gent: onze favorieten

Foodsharing in Gent
Foodsharing in Gent

Gaan eten met mijn vriendin, dat is altijd iets speciaal. Zij kan niet kiezen, ik kan niet kiezen. Ik wil alles geproefd hebben, zij wil alles geproefd hebben. Als de menukaart op tafel komt dan verandert de eettafel instant in een onderhandelingstafel. Als ik dit gerecht neem, neem jij dan dat en dan eten we elk de helft? Als we nu eens 4 voorgerechten bestellen om dan gewoon in het midden van de tafel te zetten? We vermoedden dat er ooit iemand aan de tafel naast ons gezeten moet hebben die dacht ‘hmm dat zou wel een goed concept zijn’ want foodsharing is ondertussen een ware trend aan het worden (heb ik nu net mijzelf een trendsetter genoemd?).

Het concept van foodsharing is heel simpel. Men neme een tafel, een willekeurig aantal mensen met een gelijke hoeveelheid stoelen en men bezaait de tafel met lekkere, kleine gerechtjes om te delen. Niet elk verdoken achter hun eigen bord dus, maar samen aan de voederbak. Delen, maar toch af en toe een klein beetje onderhandelen over wie dat laatste venusschelpje benuttigen mag. Gesprekskaartjes zijn niet nodig, het delen geeft genoeg stof tot conversatie. Een gezellige boel dus. Ideaal als eerste date of om eens te doen met vrienden. In Gent kan je ondertussen al in héél wat plaatsen terecht. Helaas zijn we nog niet overal gaan eten maar deze staan alvast op onze agenda (elke week gaan eten is jammer genoeg wat te duur):

Cafe Gomez

Op oude beestenmarkt in Gent bevindt zich café Gomez. Een top locatie die eigenlijk nog een plek mistte waar je na je werk gezellig iets kon gaan eten en drinken om zo die vervelende klant, irritante baas of opdringerige collega even te vergeten. Een uitgebreide cocktail kaart, heerlijk huis bereide tapas in een hip kader. Meer heb ik alvast niet nodig om de wekelijkse sleur te doorbreken of om het weekend te starten. En daarna allemaal naar de Charlatan…

CAFE GOMEZ

© Cafe Gomez

Alberte

Eén van die adresjes die we wel al bezocht hebben, en dus ook zeker willen aanraden. Restaurant Alberte bevindt zich in de Dendermondsesteenweg. Niet de mooiste locatie, daar zijn we eerlijk in, maar schatten zijn vaak in de kleinste hoekjes te vinden. Wij wonen hier niet zo heel ver van en eigenlijk is er gewoon, buiten de 5 pitakoten per m², heel weinig aanbod in de buurt. Eens je binnen bent merk je van die drukte trouwens niets meer en kan je volledig bekomen van de rit rond het drukste rondpunt van Gent. Vooral in de zomer, toen wij geweest zijn, is het er heerlijk vertoeven op het achterliggende terras. Een heel goede selectie van lekkere wijnen en een ruim assortiment aan oerdegelijke deelgerechtjes van scheermesjes tot huisbereide bitterballen. (H)eerlijk eten waarvoor wij graag nog terugkomen.

Alberte

© Alberte

Vos

De vos verliest zijn haren maar niet zijn streken. Chef Jacob en chef Matthias hebben al heel wat restaurant ervaring opgedaan in diverse topzaken en komen nu eigenhandig meewerken aan de culinaire uitstraling van mijn geliefkoosde stad. In de middag kan je er heerlijk lunchen en s’avonds kan je genieten van hun foodsharing-concept. Zelf zijn we er nog niet geweest maar de recensies en foto’s die ik zag passeren, beloven niet veel anders dan goeds. Naast een restaurant bestaat VOS trouwens ook uit een koffiebar en catering. Voor elke gelegenheid wat wils dus.

Vos

© Vos & Daniel Geeraerts

Foodstorms

Neen, Foodstorms is niet de titel van een nieuwe X-men film. Een nieuw pop-up restaurant in het Gentse met serieus wat peper van de molen, dat wel. Sexy, verleidelijk, dagvers en met lokale en biologische producten. Foodstorm schotelt je een plant-based keuken voor met een stevige scheut rock-‘n-roll. In de avond kan je genieten van een vaste menu met een aantal kleine bordjes. Deze kunnen gedeeld worden maar je kan sommige ook gewoon lekker voor jezelf houden (moehaha). De vegetarische/veganistische keuken is nu niet bepaald iets waar wij snel voor zouden kiezen maar we zijn wel getriggerd! Allen daarheen.

Foodstorms

© Foodstorms

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top