Eten

For the drunk & hungry: kip, cheddar, zoete chili tosti

20170102_150431

De nacht is veel te snel voorbij gegaan. Mijn fiets keil ik vanuit een dronken naïviteit tegen de andere fietsen in de gang. Zal wel geen lawaai maken. Jawel dus. Sinds wanneer zijn mijn sleutels zo klein geworden, bedenk ik terwijl ik mijn laatste beetje fijne motoriek gebruik om de deur uit het slot te halen. Trappen, waarom die trappen. Na een tocht van acht treden werp ik mijzelf in de zetel.

Even nog een klein pintje gaan drinken, zeiden ze. We gaan het niet laat maken, vertelden ze na een uitgebreide aperitief thuis. Met een half lodder oog, check ik mijn telefoon. 05.35 uur. Dat verklaart meteen de twee gemiste oproepen en vier onbeantwoorde berichten van ‘liefje’.

Ja schat, het is inderdaad al laat. Ja, ik had iets moeten laten weten en neen ik ben niet vergeten dat ik morgen op visite moet bij de oma, is wat ik had moeten sturen. Maar ik besluit een kort maar krachtige slaapwel te sturen. Zo, mooi geregeld. De woonkamer is een slachtveld. Da’s voor morgen.

Tijd om naar mijn lichaam te luisteren – dat had ik misschien beter iets eerder gedaan alvorens toch nog een gin tonic of twee te drinken – en die smeekt naar vettigheid. Tijd voor een snack!

 

Dit heb je nodig (1 persoon):

  • een restje kip (eventueel kan kippenwit ook)
  • zoete chili saus
  • brood
  • plakjes cheddar

Zo ga je werk (of zo zou je te werk moeten gaan):

Neem drie sneden brood. Snijd de restjes kip in kleine sneetjes en beleg twee boterhammen met de zoete chili saus. Is de saus te rood, dan heb je vermoedelijk in je vingers gesneden. In dat geval is eten het minste van je zorgen. Doe de kip op een sneetje brood, leg er een schelletje cheddar kaas op en daarna het tweede sneetje brood. Herhaal dit tot je een dubbele boterham hebt.

Bij voorkeur gebruik je best van die plakjes cheddar kaas die ze in de frituur gebruiken om je burger mee te beleggen. Ik heb altijd zo’n pakje in de vriezer liggen voor dergelijke noodgevallen. Het voordeel is dat deze veel sneller smelten en je dus niet te lang op je honger moet zitten.

Nu komt de tricky part. Doe een klontje boter in een pan en zet je pan op een middelmatig vuur. Bestrijk beide kanten van je dubbele boterham met wat mayonaise. Een klein trucje van het huis om je brood lekker krokant te maken. Bak de boterham in de pan langs weerszijde tot wanneer de kaas gesmolten.

Je doet best wel even je overhemd even uit om deze binnen te spelen. Maar fuck, wat is deze ongelofelijk lekker!

 

20170102_143114 20170102_140829

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top