Stijl

De foutste modetrends van de afgelopen jaren

Foutste modetrends

We hebben het in een vorige blogpost al eens aangehaald, maar heel wat van de vroegere modetrends komen gewoon terug. De witte sneakers, de bucket hats,… ze domineerden het straatbeeld een aantal jaar geleden, werden vervolgens in de groene kleding container gegooid, om dan uiteindelijk een aantal levensjaren later terug trendy te zijn. Zonde als je het zo bekijkt maar je kan nu eenmaal niet alles houden voor het geval dat. Nuja, ergens kan ik mij wel troosten met de gedachte dat er, door mijn donatie destijds, nu ergens een heel modieus en hip geklede kansarme tiener rondloopt. Toch zijn er ook zo van die trends die niet al te snel zullen terug keren. En gelukkig maar. What were we thinking?!

Het verbod om veters te knopen

Terug thuis komen met een oneven paar schoenen omdat één van je schoenen tijdens het voetballen over de schoolmuur gevlogen was, het is ook mij overkomen. Ik was een “skater”. Alé, het is te zeggen. Ik droeg, zoals de anderen op de speelplaats, veel te grote schoenen van merken zoals Globe, Vans,… maar stond nooit tot zelden op een skateboard. Echt handig, buiten om spiekbriefjes in te stoppen, waren die schoenen niet. Ook in orthopedisch opzicht waren ze een echte ramp. Zeker omdat er ooit iemand met het idee is gekomen dat het vanaf dat moment hip was om je veters open te laten. Die werden, ondanks dat we er voortdurend nieuwe kochten, gewoon in de zijkant gepropt. De oude deden we dan maar rond onze pols. Een trend die voor ons part voor eeuwig verbannen mag worden uit het straatbeeld.

Manners-foute-fashion-trends-ongestrike-sneakers-600x446

De fietsketting

Zakkenrollers maakten dat jaar geen schijn van kans. Portefeuille en sleutels werden namelijk vastgemaakt aan je broek met wat niet anders kan omschreven worden als een fietsketting. Dat je daardoor een defecte fiets had en een halfuur langer moest wandelen naar school, dat maakte toen niet zo veel uit. Je was IN en dat was het belangrijkste.

De fietsketting

De XXL broek

Waar iedereen tegenwoordig strakke, skinny jeans draagt, zo droeg de overgrote meerderheid van mijn leeftijdsgenoten een veel te wijde broek van bijvoorbeeld het merk Venom. Zeer comfortabel en net iets beter voor onze mannelijke zwemmers, maar je moest er vooral niet teveel mee lopen om gênante momenten op de speelplaats te vermijden. Essentieel waren een mooie boxer (die zag je ook meestal) en een stevige riem om het geheel omhoog te houden.

baggy pants

T-shirts met opschriften

Elke man heeft er zo wel eentje in zijn kleerkast liggen. De basic shirts met daarop een grappige (althans met de bedoeling om grappig te zijn) quote, tekening of tekst. Soms, en vooral op reis dan, zie ik ze nog. Meestal op het lichaam van een te dikke Rus of op dat van een zatte Nederlander die denkt dat FBI effectief staat voor Female Body Inspector. Grow up!

fbi

De driekwart broek

De veel te wijde baggy broek was niet de enige foute modetrend wat de broeken betreft. Voor zij die bij het aankleden twijfelden of ze een lange of korte broek zouden dragen, of voor de mannen die graag een korte broek droegen maar beschaamd waren voor hun knieën, werd de driekwart broek het leven in geroepen. Een trend die een aantal zomers is meegegaan. Geen idee waarom.

driekwartsbroek

De kraag omhoog

Geen idee wie er plots mee begonnen is, maar van de een op de andere dag moest de kraag van je polo rechtop staan. Een trend dat Jean-Marie Pfaff volgens zijn contract vermoedelijk niet mocht volgen omdat je anders de reclame die er op stond niet meer kon lezen. Hoe dan ook, of je nu een polo droeg met daarop paard en ruiter, een blauw-wit-rood vlagje of een groene krokodil, het kraagje moest vrolijk de hoogte in gezet worden.

poppedcollar

 

Misschien zijn we er wel een aantal vergeten? Welke trends mogen voor jullie voor eeuwig uit het straatbeeld verbannen worden?  We horen het graag!

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top