Eten

3 x heerlijke dipsausjes

IMG_20160825_141651

Vorige week waren we te gast bij Rick en Sander voor een heuse hot tub party. Ter gelegenheid daarvan maakten we drie overheerlijke dipsausjes. Ideaal bij een frisse pint of glas rosé en eens wat anders dan de tegenwoordig overal geserveerde guacamole en salsa. Ik moet zeggen, in Barneveld werden ze alvast erg gesmaakt. Zeker de moeite om eens te proberen dus. Zet ze op tafel met wat tortilla chips of krokante pizza slices. En als je toch bezig bent, serveer er dan ook wat zongedroogde tomaten en ham bij. I call dibs on those dips! 

 

Paprika yoghurt dip

“Een heerlijke frisse dip met een scherp kantje”.

 

IMG_20160825_145346

 

Dit heb je nodig:

  • 1 rode puntpaprika
  • Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels zoetzure saus
  • olijfolie
  • een halve citroen
  • een half teentje look
  • basilicum ( vers of gedroogd)
  • peterselie ( vers of gedroogd)
  • zout en peper

Zo ga je te werk:

Maak de paprika klaar zoals in het recept voor Parmezaanse kip dat we onlangs gepost hebben. Laat afkoelen. Doe de paprika in de blender en voeg daar 5 eetlepels yoghurt, 1 lepel mayonaise, citroensap, look, een kleine scheut olijfolie, en de zoetzure saus toe. Kruid bij met zout en peper. Snijd de kruiden fijn en voeg ze toe aan het geheel.

 

Groene ricotta dip

“Romige dip met groene kruiden afgewerkt met parmezaanse kaas,  pijnboompitten en citroenzeste.”

 

IMG_20160825_145434

 

Dit heb je nodig:

  • verse basilicum
  • verse bladpeterselie
  • spinazie
  • een teentje look
  • een halve citroen
  • zeste van citroen
  • zout en peper
  • olijfolie
  • ricotta
  • Parmezaanse kaas
  • pijnboompitten

Zo ga je te werk:

Rooster de pijnboompitten in een hete pan en laat vervolgens afkoelen. Doe de kruiden en de look  in de blender met de ricotta, citroensap, de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Rasp er op het einde wat zeste van citroen over.

Met het overschot van de dip maakte ik deze heerlijk, zomerse pasta bowl. Het recept daarvan komt binnenkort op de blog. Een klein voorproefje.

 

IMG_20160825_141407

 

Gerookte barbecue dip

“Pikante, zoetzure dip die ook bij een lekker stukje vlees gegeven kan worden”.

 

IMG_20160825_145301

Dit heb je nodig:

  • gerookt paprika poeder
  • ketchup
  • tomatenpuree
  • bruine suiker
  • 1 rode peper
  • Whiskey
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • gedroogde oregano
  • 1 laurierblad
  • vleesbouillon
  • natuurazijn
  • 1 kruidnagel
  • een mespuntje kaneel

Zo ga je te werk:

Stoof de ajuin, de knoflook en het rode pepertje aan in wat olijfolie.  Strooi er wat suiker en gerookt paprika poeder over en voeg de tomatenpuree toe. Blus met een eetlepel azijn en een eetlepel Whiskey en doe ook de kruidnagel, de kaneel, de oregano en laurier er bij.  Voeg wat vleesbouillon en ketchup toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Deze dip is nog lekkerder als je hem een nacht van tevoren in de koelkast zet.

 

IMG_20160825_144514

²aaaaaaaaa

2 Reacties

2 Comments

  1. Marlous

    25 augustus 2016 at 20:03

    Ik kom even bevestigen dat deze dips heeeel lekker waren! Ben nu ook heel erg benieuwd naar de pasta!

    • jelle

      25 augustus 2016 at 20:09

      Haha! Bedankt om dat even te bevestigen Marlous:p Het siert je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top