Stijl

Interieurtrends van 2016

De interieurtrends van 2016

Je hebt net een huis gekocht, je bent verhuisd, je bent aan het verbouwen of je hebt je vriendin/vriend er uit gebonjourd en nu heb je het appartement voor jezelf.  Hoe dan ook, redenen genoeg om je huis her in te richten.  Maar wat is er momenteel hip? Wees gerust, in tegenstelling tot het mode wereldje is het interieurlandschap minder trendgevoelig. Een heel aantal trends van 2015 komen dan ook gewoon terug. Je hoeft je volledige inboedel dus niet direct naar de kringloopwinkel te brengen. Desalniettemin voelen wij ons toch genoodzaakt om de trends van 2016 even op een rijtje te zetten. Dit zijn onze voorspellingen:

De slaapkamer als batcave

De slaapkamer zal in 2016 niet enkel meer gebruikt worden als de plaats waar je de binnenkant van je ogen bekijkt of waar aan de toekomst gewerkt wordt. De slaapkamer wordt je nieuwe batcave. Een plaats waar je je terug trekt na een drukke werkdag, waar je in alle stilte wat werk kan doen en waar je tot rust kan komen met een goed boek en een glas single malt whiskey. En wat dacht je van een ontbijtje in bed? Meer en meer krijgt de slaapkamer de functie van een tweede woonkamer. Weg van de afstandsbediening en uit het zicht van die spottende hoop onbetaalde rekeningen. Ben je aan het (her)inrichten? Een leuke zetel, boekenkast of bureau zouden in de slaapkamer vermoedelijk niet mis staan.

DE SLAAPKAMER ALS BATCAVE

Breng buiten naar binnen

In 2015 was deze trend al heel erg aanwezig. Plots moest iedereen bijvoorbeeld cactussen hebben. Wel, in 2016 zetten we de trend van botanisch wonen gewoon verder. Het leven wordt steeds drukker en mensen hebben minder de tijd om naar buiten te gaan. Dus, we brengen de natuur en de rust die daar mee gepaard gaat gewoon mee naar binnen. Helemaal hip wordt het om je planten op poten, en dus in de hoogte, te zetten. Ook pure, natuurlijke producten zoals hout, wol en linnen zijn dit jaar weer populair.

Planten

Ronde vormen

Ronde en ovale vormen zorgen voor contrast en geven meer karakter aan je interieur. Combineer je strakke dressoir met ronde accessoires (bijvoorbeeld onderleggers, een spiegel,…) of kies voor een ronde salontafel/ bijzettafel bij je hoekzetel en creëer zo een extra dimensie in huis. Ideaal trouwens voor mensen die iets kleiner behuisd zijn en toch iets extra’s willen. Ook geometrische figuren (op kussens, prints, behangpapier,…) zijn nog steeds zeer trendy.

Ronde vormen

Poeder- en huid tinten

Poeder- en huid tinten zal je dit jaar wel vaker terug zien in de wooncatalogussen. Zo komt zacht roze weer volledig terug in 2016. Net als koper, goud, wit en grijs tinten zijn deze mooi te combineren met natuurlijke elementen zoals hout. We weten het, niet echt mannelijk deze mode trend. Maar hé, we geven maar even mee wat jullie misschien te wachten staat.

POEDER- EN HUID TINTEN

Duurzaamheid

Ook dit jaar wordt er weer voor duurzaamheid gekozen. Net zoals vorig jaar mag er weer volop op de tweedehandsmarkt geshopt worden op zoek naar dat uniek stuk in je interieur. Aan de liefde voor vintage en retro lijkt voorlopig dus niet direct een eind te komen.

 

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top