Eten

Kebabbroodjes met gekruid rund, zoete paprika, pikante tomaten chutney

14618678_10154547523792716_1207228445_o

Gehakt, ik zou het echt elke dag kunnen eten. Het is mijn guilty pleasure, comfort food van het bovenste schavot. Het volgende gerecht at ik twee weken geleden in restaurant Robette’s en heeft sindsdien de Bicky burger van de troon gestoten als zijnde het ultieme wapen tegen een meedogenloze kater. Dit broodje met stevig tot zeer stevig gekruid rundsgehakt en pikante tomaten chutney staat garant voor een zeer tevreden maag. Helaas ook voor plekken op je t-shirt. Maar dat nemen we er zonder erg bij.

Dit heb je nodig ( 2 pers) :

  • 500 gram rund gehakt.
  • tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • tijm
  • koriander ( droog)
  • komijn
  • laurier
  • oregano
  • kruidnagel (1)
  • een snuif suiker
  • kaneel
  • 1 glas rode wijn
  • 3 tomaten
  • 1 rood pepertje
  • 1 courgette
  • verse koriander of peterselie
  • limoensap
  • 1 sjalot
  • rund bouillon
  • 2 zoete paprika’s
  • room

Zo ga je te werk:

Kruid het gehakt met peper en zout en bak het. Snipper de ui, de zoete paprika’s en de look fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Laat de kaneel, kruidnagel en andere kruiden meestoven zodat al hun aroma’s vrijkomen. Voeg een eetlepel suiker en de tomatenpuree toe. Blus met de rode wijn. Laat inkoken en voeg daarna de bouillon toe. Laat gedurende een uurtje of drie rustig garen op een zacht vuur (een nachtje in de frigo kan ook wonderen doen). Voeg op het einde wat kleine blokjes courgette en een goede scheut room toe.

Neem drie tomaten en verwijder de pel. Maak daarvoor een kruisje in de tomaat, leg 30 seconden in kokend water en vervolgens in koud water. Snijd de tomaat in blokjes. De zaadlijsten mogen in de vuilnisbak. Snijd het sjalotje en de rode peper heel fijn. Fruit kort aan in wat olijfolie, voeg de tomaat en de suiker toe en blus met limoensap. Laat afkoelen in de koelkast. Werk af met wat verse koriander of peterselie.

Stop de kebab broodjes in de broodrooster, snijd ze in twee, vul ze met het heerlijke gehakt mengsel en doe er wat chutney op. Genieten!

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top