Entertainment

De maand van Bloke: augustus

Bloke augustus

Met Benenwerk, de Patersholfeesten, een weekje Zuid Frankrijk, een weekendje Utrecht en teveel barbecues om op te noemen, was de maand augustus een aanslag op ons BMI, lever en portefeuille. Maar dat we nu een maand op water en droog brood moeten overleven, dat nemen we er zonder morren bij. Tijd om even de rekening te maken.

Voor ons jaarlijkse bro(ther)’s before ho’s reisje trokken we dit jaar naar Mimizan met de bedoeling te leren surfen. De illusie dat ons dit binnen één week wel zou moeten lukken, werd al snel doorprikt toen ik bij mijn eerste te water lating struikelde over die draad die aan mijn voet hoorde te hangen. Lessen hoefden we niet te nemen, hadden we onszelf wijs gemaakt. Twee dagen lang onze strandzetel zodanig strategisch opstellen dat we de lessen van anderen konden volgen, moest voldoende zijn. Leren met vallen en opstaan dus, al is het leren opstaan nu net datgene dat bij surfen zo moeilijk is. Je zou bovendien denken dat wanneer je in een week tijd 10 liter zeewater hebt binnengekregen, je één zou worden met de zee. Niet dus. Een surfer zal ik nooit worden, Bert heeft iets meer potentieel, maar die surfplank ligt wel leuk zo naast je strandzeteltje. Lijk je zo even geen luie toerist meer als je lang uitgerekt een boek ligt te lezen, maar een stoere, geletterde surfer die even aan een kleine break toe is.

IMG_4305 (3)

IMG_4444 (4)

 

Op 13 augustus vond de vijftiende editie van Benenwerk plaats. Verspreid over de Brugse historische binnenstad zijn er dan heel wat live concerten van heel uiteenlopende genres. Zeker de moeite om eens naar toe te gaan, al is het maar omdat Brugge by night nog mooier is.

20160814_005727

20160814_001954

 

Een dag later – ik zei toch al dat onze lever heel wat overuren heeft moeten draaien in de maand augustus – stonden de Patersholfeesten op het programma. Die vinden plaats in de oudste en tevens gezelligste wijk van Gent en bieden een breed gamma aan van straatanimatie, eten, concerten,… Een beetje de Gentse Feesten in het klein dus!

Foto 14-08-16 18 44 27

 

Het weekend erop mochten we onze valiezen opnieuw – niet dat onze valiezen ondertussen al volledig geleegd waren – maken. Sander en Rik van Dudes & Dont’s hadden ons namelijk uitgenodigd voor een heuse hot tub party. En kwestie van het aangename met nog iets aangenamer te koppelen, kregen we daarboven ook nog eens een rondleiding door Utrecht van onze BBFF (Best Blogger Friend Forever) Marlous. Een zalige stad en een heerlijk weekend (dat ik helaas achteraf, naar goede gewoonte, mocht bekopen met een fikse kater).

Utrecht

 

Om de kwaliteit van onze blog te verbeteren, investeerden we in wat nieuwe camera tools. En die moesten uiteraard getest worden. Bert was ook deze keer weer model en proefpersoon van dienst. We zijn benieuwd wat dat gaat geven bij de foto’s van onze gerechtjes.

20160905_160020 (1)

IMG_5010

IMG_5094

 

De subtropische temperaturen in augustus vroegen naar wat lichtere en gezondere gerechten. Deze maand konden jullie het recept van de drie heerlijke dip sausjes en dat van de Parmezaanse kip op de blog vinden. Binnenkort staan ook onderstaande gerechten online. Dit zijn, voor wat ons betreft, de winnaars in de categorie ‘zomerse kost’ van de maand augustus.

20160901_140852 (1)

Smeuïge rozemarijn risotto met brie kroketjes, bloemkool en walnoten.

IMG_20160825_141407

Pasta met courgette, oventomaatjes, groene ricotta saus, pittige rucola en krokante parma ham.

 

En nu we toch bezig zijn over eten, hebben we ook nog een leuk nieuwtje. Niet dat ik ergens nog wat vrije tijd op overschot had, maar sinds kort kan je onze “blog gerechten” ook proeven. Meer daarover kan je binnenkort lezen. Zij die niet kunnen wachten, kunnen alvast even een kijkje gaan nemen op FLAVR. of op de Facebook groep.

IMG_20160826_124152 (2)

IMG_20160831_143202

 

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top