Entertainment

De maand van Bloke: Juli

Maand juli

In de maand juli kende het EK voetbal zijn iet wat onverwachte winnaar en werd er weer een gele trui uitgereikt. Een top maandje dus voor zij die net als ons, echte ‘sportfreaks’ zijn. Zij die echter niet echt in sport geïnteresseerd waren, konden dan weer zelf op pad gaan om op virtuele beestjes te gaan jagen. Met de release van Pokémon Go zal de maand juli 2016 hoe dan ook voor eeuwig in de Europese geschiedenisboeken staan. Maar er gebeurden ook heel wat andere interessante – althans voor ons –  dingen in de eerste “echte” zomermaand. Een kleine kijk achter de schermen.

In de zomervakantie houden we er van om een bezoekje te brengen aan het Parkkaffee in Mariakerke. Je kan er elke dag terecht vanaf 14 u om lekker lui in één van de ligzetels van het zonnetje te genieten met een Desperados in de hand. Blijven plakken kan je er tot middernacht. Veel moeite kost dat niet want er zijn lekkere eettentjes, live optredens, kampvuren,… Zeker een aanrader dus. Het Parkkaffee is nog open tot eind augustus.

20160710_190045

 

De Gentse Feesten gooiden heel wat roet in het eten op bloggebied. Je zou nochtans denken dat er over 10 dagen feest heel wat te schrijven valt. Dat klopt ook, wille het niet dat de avonden vrij vroeg begonnen en de nachten vrij lang duurden. Echt veel tijd om overdag met woorden te goochelen was er dus niet. Blogpost of niet, het was een top editie dit jaar!

Gentsefeesten

 

Na 10 dagen enkel en alleen Gent gezien te hebben, was het tijd om even op bezinning te gaan in Brugge. Daar gaan we onder de middag vaak lunchen in De Republiek. Een prachtig kader, lekker en gezond eten gaan hier hand in hand. Zeker als de zon schijnt, kan je er heerlijk vertoeven op het grote en gezellige tuinterras.

20160722_134125

Krokante kip, linzen salade, gegrilde watermeloen en tzatziki

 

Wegens bovengenoemde redenen werd, er in de maand juli een stuk minder gekokkereld dan normaal. Het merendeel van mijn kookgerei zat overigens verpakt in kartonnen verhuisdozen waardoor het frietkot en andere fastfoodzaken in de buurt, gouden zaken deden. Gelukkig – voor mijn gewicht dan toch – kon ik af en toe beroep doen op de keuken van mijn ouders. Volgend gerechtje komt binnenkort op de blog te staan.

20160726_184947

Parmezaanse kip, patatas bravas, gegrilde gele courgette, zongedroogde tomaat en gebrande paprika mayonaise

 

In het eerste weekend van juli vond onze eerste opendeurdag plaats. Gezellige praatjes, een lekker glaasje wijn en heel wat meubels die een nieuwe eigenaar vonden. Over een succesvolle dag gesproken! Op 17 en 18 september openen we terug onze deuren. Deze keer zal naast Mr Wine ook Wander & co van de partij zijn om er een onvergetelijk weekend van te maken. Volg even onze Facebookpagina voor meer info.

DSC_0029

 

In juli stonden er ook heel wat leveringen op het programma. Deze foto van onze kast bij Ebert thuis wouden we toch even met jullie delen. De lamp is van Made.com.

IMG_20160727_210204

 

Eind juli vertrokken Bert en ik op ons jaarlijkse kampeertrip. Zij die er eind augustus toch nog eens tussenuit willen zonder zichzelf daarvoor te moeten prostitueren, raden we aan hetzelfde te doen en er met de tent op uit te trekken. Nog niet overtuigd? Vorige maand hebben we al de voordelen op een rijtje gezet. Meer over de roadtrip en onze eerste “surfervaringen”, kunnen jullie volgende maand lezen.

IMG_4289

 

 

 

2 Reacties

2 Comments

 1. Lynn

  17 augustus 2016 at 21:32

  Ik denk dat ik jullie gezien heb op de Gentse feesten! haha

  • jelle

   17 augustus 2016 at 22:23

   haha ale en je komt eens niet gedag zeggen zo bloggers onder mekaar:p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top