Entertainment

De maand van Bloke: mei + juni

FotoJet Collage

Viel er maar zo weinig te beleven afgelopen maanden dat we genoodzaakt zijn om onze maandelijkse belevenissen voor de maand mei en juni aan mekaar te koppelen? Neen, integendeel. Het was zodanig druk dat er weinig tijd was om een kwalitatief blogje aan de man te brengen en dan posten we liever gewoon niets. Om jullie dan vervolgens een maand later, tijdens ons verlof, te stalken met super interessante, schuddebuik lachwekkende en vooral levensveranderende blogposts met een hoog ‘hoe komt-ie er op’ gehalte. Anyway, de maand van Bloke. Hier gaan we.

 

De maand mei kon niet beter beginnen. Mijn vriendin en ik kochten namelijk een huis. Al verliep dat niet van een leien dakje. Daar moest ik dan ook wel een blogje over schrijven. Begin je te begrijpen waarom vorige twee maanden enorm hectisch waren? Foto’s volgen later!

 

Tussen al die onderhandelingen door werden Bert en ik ook nog eens verplicht een jaartje ouder te worden. Voor de gelegenheid -niet dat we daar een gelegenheid voor nodig hebben- gingen we nog eens lekker gaan eten.  Deze keer stond restaurant J.E.F op het programma. Lekker, maar toch net wat te duur in vergelijking met andere restaurants waar we dit jaar al onze stoel onder tafel hebben geschoven.

 

20160705_124001

Buikspek-look-komkommer-citroen-peterselie

 

Eind mei migreerden mijn vriendin en ik even voor een weekje naar Kreta. Man, die kerel moet veel verdienen als hij op reis kan gaan net wanneer hij een huis gekocht heeft! Niet dus. Onze reis was namelijk al van oktober geboekt en betaald. De timing was perfect, dat wel. Helaas zullen we vanaf volgend jaar, wegens afbetalingen en dergelijke, niet anders kunnen doen dan een strandcabine te huren aan de Belgische kust en te overleven op droog brood met zeewater. Meer over dit boeiende all- in reisje kon je vorige maand al lezen.

 

IMG_20160529_161429

Apollonia Resort & Spa Kreta

 

Ondertussen in Brugge

 

IMG-20160702-WA0014

Work the camera, Bert. Strike a pose.

 

In de maand mei werd voor het eerst (en tevens voor het laatst gezien het abnormale +*%@ weer in België) de BBQ aangestoken. Geen voorverpakte en gemarineerde barbecue pakketten voor de Beeckmans. Een hele dag hapjes en zelfgemaakte, niet zo alledaagse barbecue gerechten met een goed glas rosé. Heerlijk!  Trouwens, over barbecue gesproken. In kader van Vaderdag hebben we vorige maand onze favoriete BBQ geschenken op een rijtje gezet. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een leuk cadeau voor een speciale gelegenheid, ga dan zeker eens kijken.

 

20160705_134501

Dadels met spek en tijm + gehaktballetjes met home made BBQ saus en gedroogde ajuintjes

 

IMG-20160507-WA0006 (1)

Côte à l´os + zoetzure venkel + aardappelsalade met pancetta + gegrilde groenten

 

De maand juni werd geregeerd door koning voetbal. En speciaal om hem naar zijn wenken te bedienen ontwikkelden we de Belgica-burger. Een heerlijke burger in de Belgische tricolore met enkel natuurlijke kleurstoffen. Het was wel even lachen toen ik de volgende dag mijn foto in de krant zag staan. De uitnodigingsbrief van het koningshuis en het telefoontje met een invitatie voor The Tonight Show bleven helaas uit. Zo zie je maar, je hoeft geen supporter half dood geslagen te hebben in het stadion om het nieuws te halen tijdens het EK.

We hopen tevens dat we met ons artikel ‘EK 2016: wat een man echt niet wil horen van zijn vrouw’ heel wat potentiële relatiebreuken uit de wereld geholpen hebben. Graag gedaan mannen!

 

13407139_10153703022451464_5171615014390767860_n

 

Er verschenen in de maand juni ook heel wat normale, niet zwart gekleurde en net iets gezondere gerechten op tafel. Wat dachten jullie bijvoorbeeld van een lekker stukje zeewolf met witte wijn, tomaatjes uit de oven, appelkappertjes, basilicum en crumble van ansjovis?

 

IMG_20160513_180730

 

Of misschien is dit Spaans stoofpotje met scampi, chorizo, rode bonen en verse oregano meer je ding?

 

IMG_20160624_160530

 

We sloten de maand af met een bezoekje aan het Copacabana festival in Gent. Zoals elk jaar een vast puntje op de agenda en zeker de moeite waard om ook eens naar toe te gaan. Het is bovendien volledig gratis.

 

20160705_135125

 

In de komende maand trekken Bert en ik er met de tent op uit en maken we ons alvast klaar voor een vermoedelijk geniale editie van de Gentse Feesten. Wil je trouwens meer weten over de Gentse feesten? We schreven een leuke gastblog op de blog van Marlous. Tot binnen een maandje!

 

 

 

 

 

 

 

1 reactie

1 reactie

  1. Bernard

    6 juli 2016 at 22:10

    Schitterend en smaakvol geschreven! !!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top