Stijl

Modetrends voor mannen 2016

Modetrends voor mannen 2016

Er is zo’n regel in mode die stelt dat alles wat ongeveer 20 jaar voordien hip was, terug komt. Sneackers, Turtlenecks, Bucket hats, Flannel, Snapbacks,… Ze zijn de laatste jaren allemaal de revue gepasseerd. Kijk maar naar de Stan Smiths die iedereen sinds vorig jaar terug aan doet. Zo zullen we in 2016 meerder stijlen terug zien die in waren toen wij onze veel te wijde broeken zaten te slijten op de schoolbanken. Straks beginnen we met z’n allen ons haar te bleachen en in pikskes te leggen. Bespaar mij dat aub!

Dit topic staat al enkele weken op mijn todo lijstje, maar tot dus ver ben ik er nog niet aan gekomen. Niet compleet als gevolg van mijn uitstelgedrag, eerder omdat ik mijzelf niet al te snel zie aansluiten bij de komende modetrends. Wie ben ik dan om jullie dit advies te geven? Voor zij die ook sceptisch zijn over wat volgt, het is nog altijd mogelijk om er goed uit te zien zonder enig risico te nemen. Een v-hals pull over een hemdje zal altijd in blijven!

Hier zijn de trends voor mannen in 2016:

Bomber Jackets

Hoewel bomber jackets voornamelijk gedragen werden in de jaren 50 (origineel gemaakt voor piloten), zie je ze nu weer meer en meer opduiken. Deze cover-up is een klassieker die je over zowat elke outfit kan dragen.

Wijde broeken

Na 10 jaar lobbyen waren eindelijk alle wijde broeken verbannen. 2016 zijn ze terug. Hopelijk wordt het net zo succesvol als Charlie Sheen’s comeback na Two and a Half Men. Dit is er zo eentje die ik mijzelf niet al te snel zal zien dragen. Ik blijf nog even mijn skinny jeans pinrollen.

 

Dad Hats

Dad hats, ook wel ‘baseball hats’ genoemd, zijn de laatste maanden hun intreden aan het doen. In 2014 was deze al even terug onder de ‘Normcore movement’ (een statement tegen modetrens van de laatste jaren). Nu is hij dus volledig terug. Ga niet op zoek in second-hand winkels, kijk naar skate geïnspireerde merken als Supreme, Dime,… voor een #dadhat.

Overalls/Boiler suits

Nog zo eentje uit de jaren 90. Denk maar aan Will Smith in Fresh Prince of Bel Air! Overalls waren de laatste jaren al terug voor vrouwen, nu is het ook als man toegestaan om deze aan te trekken. Ik hou het bij een onesie om thuis mee rond te lopen.

Sokken

Elke gerespecteerde sneakerhead weet dat sneakers best gedragen worden met no-show sokken. 2016 brengt daar verandering in. Hoewel no-shows (of gewoon geen sokken) nog steeds goed zullen staan met je pinrolled jeans, zal er meer en meer gekozen worden voor cropped pants gepaard met sokken tot over de kuit. Side note: blijf weg van kousen met een (argyle) print!

Minimal watches

Om af te sluiten, eentje waar ik volledig achter sta! Leg je veel te grote horloges met alle tijdzones op (geen idee waarom je die nodig hebt) maar ver vanachter in je kast. 2016 is het jaar van de minimalistische horloges. 40mm of groter met witte wijzerplaat. Korte mouwen, lange mouwen, kostuum, t-shirt,… het past overal op. Vooral merken als Daniel Wellington, MVMT en Gaxs watches zijn hier goed in.

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top