Entertainment

Een oud kennis tegen het lijf lopen: de bekendste one liners

Oud kennis tegenkomen

Ik heb zo van die dagen dat ik liever iemand straal voorbij loop in de plaats van een ‘klapke’ te doen. Jullie ook? We hebben het allemaal vermoedelijk al eens meegemaakt. Verdoken in je A4 lange boodschappenlijstje, loop je rond in de winkel om plots oog in oog te staan met iemand die je al lang niet meer gezien hebt. Een ex collega, een vroegere buur,… Ontsnappen is niet meer mogelijk. Je moet wel een conversatie aangaan. Afgelopen week was dit bij mij het geval toen ik een oud schoolgenoot tegen het lijf liep. Je weet wel, zo iemand die op dezelfde school zat en waarmee je maar heel sporadisch contact had (meestal met een reden). Ik had nog geprobeerd om de truc met de gsm uit te halen, doen alsof je net een berichtje hebt gekregen zodat je geen oogcontact moet maken, maar het was tevergeefs. Komt onderstaand gesprek jullie bekend voor? Mij dus wel. Alsof ik standaard altijd hetzelfde zeg in dergelijke gevallen. Ben ik de enige? 

‘Mohh! Wie we hier hebben’

Je hebt mekaar natuurlijk al lang zien staan aan het einde van de bar of op het einde van de rij droge voeding. Vermoedelijk heeft één van jullie al een poging ondernomen om toch niet gezien te worden, maar op een bepaald moment kunnen jullie niet anders dan mekaars wegen kruisen. Je moet dan natuurlijk ook al heel zeker zijn dat je de juiste persoon voor je hebt staan. Wat volgt is een cursus geforceerde verontwaardiging. ‘Wow!! Jij hier!’

‘Alé, en hoe is het nog?’

‘Goed goed, en met u?’ ‘Cava, cava!’ Van klassieke antwoorden gesproken.

‘Kom je hier vaker?’

Vooral een klassieker in het uitgaansleven. Op dat moment is het een evenwicht zoeken tussen tonen dat je vaak eens weg gaat en dus een sociaal leven hebt, en niet proberen overkomen alsof je geen leven hebt en veel in de drank zit (en dus bent blijven hangen in je pubertijd).

‘Alé, zo zot. Hoe lang is dat nu geleden?’

Even een paar jaar terug gaan in de tijd. Is het nu geleden van op dat verjaardagsfeestje van jullie gemeenschappelijke klasgenoot waarbij je nog gezworen hebt mekaar zeker te zullen blijven zien? Of wacht neen. Jullie zijn mekaar nog eens tegengekomen op de historische bekerfinale waarbij Cercle Brugge het onderspit moest delven van de Buffalo’s. Of misschien toch van op de Gentse feesten. Daar heb je de andere aan de vlasmarkt, waggelend tussen de feestgangers, zien voorbij slenteren. Een Cara pils in de hand, een hamburger in de andere. Hoe dan ook, jullie komen tot de constatatie dat het toch best een poos geleden is.

‘En? Wat doe jij nog zoal in het leven?’

De meest vervelende vraag van allemaal, maar tevens ook de meest logische. ‘Wat heb jij nog zoal uitgestoken in die tijd?’ Je hebt natuurlijk wel al af en toe eens iets zien passeren op Facebook maar toch. Laten kennen dat je eigenlijk precies weet wat hij/zij heeft uitgestoken omdat je het merendeel van je tijd Facebook zit te bekijken, komt trouwens ook niet echt over. Vervolgens is het aan elk de beurt om een zo interessant mogelijk levensverhaal voor te schotelen. Vergeet uiteraard niet te overdrijven zodoende de andere toch een beetje er van te overtuigen dat je niet meer dat kneusje bent van vroeger.

‘En zie je nog mensen van vroeger?’

Kortom, wie van de twee is het sociaalst gebleken. Uiteraard kom je liever niet onpopulair over. Elk miniem contact dat je gehad hebt met één van je gemeenschappelijke kennissen, wordt uitvoerig besproken. Het contact die je op dat eigenste moment hebt, zal je vermoedelijk ook gebruiken wanneer je later dat jaar een andere ex schoolgenoot tegen komt. Op dit moment worden ook de roddels boven gehaald. ‘Ik heb gehoord van X dat ze Y onlangs heeft zien lopen met twee 2 baby’s in de buggy waarvan 1 zwarte en 1 blanke‘. ‘Heb jij X op facebook? Had die vroeger ook zo grote “handen”?

‘Alé, we zouden toch nog eens moeten afspreken hé’

Beiden weten jullie dat het er toch nooit van gaat komen maar toch is deze onvermijdelijk. ‘Anders gaan we binnenkort eens iets gaan drinken?’ ‘Organiseren we niet eens een reünie?’ ‘Heb ik u nummer nog (tuurlijk niet)?’ ‘Of ja, we praten anders wel eens op facebook hé’ (doen jullie toch niet). ‘Of anders een evenementje aanmaken (verloren moeite)?’

Vermoedelijk loze beloftes maar het is de beste manier om het gesprek af te sluiten. Komt het er toch van? Zoveelste beter! Zo niet, dan kunnen jullie de volgende keer alvast praten over waarom het niet gelukt is om af te spreken.

 

Zijn we er nog vergeten? Onlangs nog iets dergelijks meegemaakt?  Laat het ons weten 

 

 

 

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top