Eten

Parmezaanse kip met patatas bravas en paprika mayonaise

20160726_184947

Volgens de laatste weerberichten staat er – vermoedelijk voor de laatste keer dit jaar – een zomerse week voor de deur. Een uitgelezen kans dus om nog eens de zuiderse tour op te gaan in de keuken. Ik kan jullie verzekeren met dit gerecht vlieg je eersteklas richting de Costa Brava zonder een gebrek aan beenruimte, huilende baby’s of turbulentie. Heerlijk krokante patatas bravas, Parmezaanse kaas, gegrilde courgette, kip, zongedroogde tomaten en een overheerlijk sausje, het is sex on a plate. En eentje zonder een walk of shame achteraf. 

Tip: De paprika mayonaise is ook heerlijk als spread op je boterham of als dipsaus met wat tortilla chips

 

20160726_184917

 

Dit heb je nodig (2 personen) :

  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 mespuntje gerookt paprika poeder
  •  zacht paprika poeder
  • een teentje look
  • verse kruiden naar keuze ( basilicum, peterselie, oregano, tijm)
  • mayonaise
  • 1 citroen
  • 2 kippenborsten
  • Parmezaanse kaas
  • panko (optioneel)
  • zongedroogde tomaten
  • 2 aardappelen
  • 1 eitje

Zo ga je te werk:

Begin met het maken van de paprika mayonaise. Leg de puntpaprika op je gasvuur en draai voortdurend om tot het vel zwart ziet. Je eten laten verbranden, voor één keer mag het dus. Heb je geen gasvuur, doe de paprika dan gewoon in de oven. Dat duurt wel iets langer. Als de paprika klaar is, doe hem dan in een zakje met een half teentje look en wat kruiden. Doe het zakje dicht en laat 10 minuten staan. verwijder het vel van de paprika (dat gaat nu heel gemakkelijk) en haal de pitjes er uit. Stop in een cutter of blender samen met de look, 2 grote lepels mayonaise, een beetje citroensap en een een mespuntje gerookt paprika poeder. Zet het geheel in de koelkast.

Snijd de aardappel in kleine blokjes. Je hoeft ze niet te schillen, mocht je in een luie bui zijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en een half teentje look. Bak de aardappelen krokant. Doe er wat paprika poeder, zeezout en verse of gedroogde tijm over.

Leg de gele courgette schijfjes op wat keukenpapier en doe er wat zout over zodat het vocht er uit trekt. Dep ze af en doe ze in een grillpan. Eventueel kan je er ook wat ajuin aan toevoegen. Snijd dunne schelletjes van de kippenborst, haal ze door het ei en wentel ze vervolgens in de geraspte Parmezaanse kaas. Eventueel kan je er ook wat panko bijdoen voor extra crunch. Bak de kip kort aan in olijfolie. Werk af met wat verse kruiden, de zongedroogde tomaten een partje citroen en nog Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

 

 

 

 

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top