Stijl

Verantwoord bloggen met een e-polette bril + WINACTIE

Polette

Maandagochtend 7u30. Mijn alarm geeft de start aan van een nieuwe werkweek. Twee WhatsApp-berichten, vijf Facebook meldingen en een paar nieuwe e-mails, dat is het verdikt van de nacht. Toch even kijken of daar niets belangrijks tussen zit, denk ik terwijl de ingeschonken melk mijn muesli van alle krokantheid beroofd. Drie foutief ritsende chauffeurs, vijf rode lichten en 10 minuten parking zoeken later, kom ik aan op mijn werk en klap ik mijn laptop open.

De steken in mijn slaap zijn vaak de voorbode van een migraine aanval. Dit zijn we ondertussen wel al gewend. Even mijn ogen laten rusten en het kleinste kamertje op de werkvloer opzoeken. Tijd om de Snapchats van mijn geliefkoosde bloggers te checken en mijn vriendin naar haar werkdag te vragen. Terug aan het werk.

Zes uur, zo lang zit ik ondertussen achter mijn laptop. Het voelt alsof mijn oogleden in de gym zitten en veel te zware gewichten aan het tillen zijn. Mijn ogen zijn moe en voelen droog aan. Tijd om naar huis te gaan. 

Met mijn duim en wijsvinger masseer ik de zone tussen mijn wenkbrauwen en slaap. Toch best nog even wat op de baan letten. Mijn ogen knipperen nu even snel als het slagen van de vleugels van een kolibrie die zijn jongeren aan het eten geven is. Het restje lasagne van de avond ervoor stop ik in de microgolf en ik plof neer in de zetel. De televisie gaat aan.

 

Polette

 

Dagelijks een paar uurtjes achter de laptop, om de haverklap de GSM checken, eventueel wat Pokémons gaan vangen en voor het slapengaan toch nog even de televisie op zetten. Als je weet dat dit een doordeweekse werkdag is, is het geen wonder dat vermoeide ogen en slapeloosheid ons welbekend zijn. En niet alleen op ons werk hangen we vaak achter onze computer, ook in onze vrije tijd zitten we aan ons beeldscherm gekluisterd. Zo mag bloggen bijvoorbeeld heel ontspannend ogen, voor de ogen is dat zeker niet het geval.

Mijn Macbook stop ik altijd in een laptoptas en mijn gsm zit veilig opgeborgen in een hoesje om eventuele blikschade te voorkomen. Voor mij is dat heel logisch gezien mijn sporadische lompheid. De gadgets die ik elke dag gebruik, moeten gewoon goed beschermd worden. Punt. Maar of ik mijn ogen ook bescherm bij het gebruik ervan? Neen, nooit bij stilgestaan.

Een tijdje geleden werden we gecontacteerd door Polette met de vraag of we de e-polette collectie eens wouden uittesten. Deze collectie bevat een aantal hippe brillen met licht getinte en gepolariseerde glazen. Hierdoor kan 40% van het kunstmatige licht, afkomstig uit beeldschermen, gefilterd worden. We staan er misschien niet zo vaak bij stil maar die blauwe lichtstralen kunnen namelijk enorm schadelijk zijn en voor migraine of hoofdpijn zorgen. We gingen met plezier in op het aanbod en twee weken later kregen we onze brillen in de bus.

 

Polette

 

Nu willen we niet als één van de vele, over geacteerde en melige Telsel reclames gaan klinken en zeggen dat ons leven in elk opzicht volledig veranderd is, maar ze helpen wel degelijk. Vooral Bert, die als IT ingenieur werkt en dus ook eet en slaapt achter zijn computer, heeft de laatste tijd veel minder last van migraine en hoofdpijn. En zo heeft hij na een lange werkdag plots geen uitvluchten meer om niet mee te komen voetballen. Bovendien staat de bril best goed op zijn koppie, zonder van hem nog een grotere nerd te maken.

 

Polette

 

Ok, maar super duur zeker? Neen, helemaal niet. Vanaf €19,99 kan je er al één aanschaffen. En dat is net iets goedkoper dan om de twee weken een pakje Dafalgan tegen de hoofdpijn te moeten halen bij de apotheek. Wil je meer over deze collectie te weten komen, ga dan zeker eens kijken op de website. Je kan er bovendien ook voor monturen, zonnebrillen en toffe accessoires terecht. En ja, ook betaalbaar!

 

WINACTIE

Dankzij Polette mogen we 1 bril naar keuze weggeven (montuur + glazen). Op die manier willen we jullie lezers graag eens in de kijker zetten. Letterlijk! Ben je nog op zoek naar een gepaste zonnebril? Wil je je ogen graag beschermen tijdens het lezen van onze super boeiende (Ahum) artikels? Zou een bril op sterkte in de toekomst kunnen vermijden dat je, in een vol voetbalstadion, juicht bij een goal van de tegenstander? Het kan allemaal. Het enige wat je moet doen is deelnemen.

Hoe kan je winnen:

1: Like dit bericht op onze Facebookpagina en/of laat een leuke reactie achter.

2: Surf even naar de website (www.polette.nl) en ga op zoek naar die bril dat je zicht of uitzicht naar een hoger niveau kan tillen.

3: Like terwijl ook even de Facebookpagina van Polette, nu je toch bezig bent.

Deelnemen kan t.e.m zondag 14 augustus. Daarna zal deze onschuldige mannenhand een gelukkige winnaar trekken.

Veel succes!

 

Polette

Polette

Polette
Dit is een gesponsorde samenwerking tussen Bloke en Polette. 
2 Reacties

2 Comments

 1. Bruno Bodson

  29 juli 2016 at 10:21

  Zalig, nu moet ik flux niet meer gebruiken en simpelweg deze bril kopen en constant dragen!

  • Jelle

   29 juli 2016 at 13:00

   Goed idee! Vergeet niet om u plantjes water te geven e :p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top