Eten

Hapje: popcorn scampi met mango chutney en kroepoek

12754808_10153917419077716_935675444_o

Zondag 14 februari. Voor velen de meest romantische dag van het jaar, in mijn ogen de meest geforceerde dag van het jaar. Rozen zijn plots vier keer zo duur, restaurants zitten overvol en er wordt niet op een euro gekeken om een duur cadeau te kopen. Valentijn, ik ben er niet zot van. Gelukkig is mijn vriendin dat ook niet. Gaan eten doen we genoeg en teveel, bloemen verwelken en echt materialistisch is ze niet. Ja heren, jaloers zijn mag. Wat we wel doen is ervoor zorgen dat we die dag gewoon lekker kunnen eten en samen wat kunnen kokkerellen. Zij ging voor het hoofdgerecht zorgen, ik voor een hapje.

Een hapje dat ik natuurlijk vergeten was #oeps. Helaas zijn de winkels dicht op zondag dus het was of fishsticks halen in de nachtwinkel, of toch nog iets proberen in mekaar flansen dat lekker en toch iets of wat “feestelijk” was. Een zak scampi hebben we vrij vaak in onze diepvries liggen alsook diepvries fruit om smoothies van te maken. De zak kroepoek ben ik in de nachtwinkel gaan halen. Als de nood het hoogst is, creëer je blijkbaar onverwachts de lekkerste gerechten. Deze komt alvast zeker nog eens op het menu. Alé, als ik het niet vergeet tenminste.

Dit heb je nodig voor 4 stuks:

  • 4 scampi
  • Panko ( Japans broodkruim)
  • Kokosschilfers
  • Peper en zout
  • Look poeder
  • Chilipeper
  • 1 ei
  • Bloem
  • Blokjes mango ( 6-tal)
  • 1 ui
  • Een half teentje look
  • Witte azijn
  • Een eetlepel suiker
  • Koriander bolletjes
  • 1 kruidnagel
  • 4 roze besjes
  • Peper en zout

Zo ga je te werk:

Maak eerst de chutney. Stoof de ui aan in wat olijfolie en voeg de mango blokjes toe. Doe er wat suiker over en doe er de kruidnagel, roze besjes, look en koriander en chilipeper bij. Laat lichtjes karameliseren en bevochtig met een beetje water en een goede scheut azijn. Laat een 10-tal minuten sudderen tot wanneer je een dikke confituur krijgt. Proef en werk bij naar smaak. Laat afkoelen. Pel de scampi maar laat het staartje er aan. Meng het broodkruim met de kokosschilfers en kruid met peper en zout. Wentel de scampi in bloem, vervolgens in het ei en daarna in het broodkruim. Frituur tot ze lekker krokant zijn. Doe voor de afwerking wat chutney op de kroepoek en leg daar vervolgens de scampi op. Jammie!

 

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top