Eten

Safraan risotto, venkel, olijf en zongedoogde tomaat

Processed with VSCO

Vandaag beginnen de 40 dagen zonder vlees. Neen, niet dat Bert en ik dit jaar een poging zullen ondernemen om mee te doen. Oneindig veel respect voor zij die het wel kunnen en doen maar t’is niets voor ons. Althans, niet vrijwillig. Mijn vriendin doet dit jaar namelijk wel mee en zoals een goede huisman het betaamt past ‘ie dan zijn gerechtjes wat aan. En op zich, zo’n gerechtje zonder vlees kan natuurlijk best lekker zijn. Een beetje creatief zijn met de texturen, kleuren en smaken van je groenten en je zal je steak of kippetje heus niet missen. Ha! Who am i kidding! Maar neen echt, t’is een lekker gerechtje!

Dit heb je nodig voor twee personen:

  • safraan draadjes
  • risotto rijst
  • witte wijn
  • 2 sjalotjes
  • look
  • laurier
  • bouillon
  • boter
  • Parmezaanse kaas
  • venkel
  • zongedroogde tomaten
  • rode ui
  • balsamico azijn
  • olijfjes

Zo ga je te werk:

  1. stoof een sjalotje klaar in boter en voeg de rijst toe. Laat even meebakken met wat knoflook en blus met witte wijn.
  2. voeg de kruiden toe en overgiet stelselmatig met bouillon tot wanneer de rijst gaar is.
  3. snijd de venkel in twee en verwijder de buitenste rokken. Snijd een deel van de venkel in kleine en zeer schijfjes en leg in ijskoud water.
  4. gaar in een beetje water en een klont boter. Kruid met peper en zout. Een deel van de venkelbladen leg je vervolgens in een hete en droge pan. Dus, zonder vetstof. Laat lichtjes zwart worden.
  5. bak de stukken rode ui in wat olijfolie en laat ze karameliseren met een beetje balsamico azijn.
  6. werk de risotto af met wat Parmezaanse kaas en olijfolie. Dresseer de borden met wat fijngesneden olijfjes en zongedroogde tomaten.
2 Reacties

2 Comments

  1. Louise

    21 maart 2017 at 17:47

    Ziet er heerlijk uit. Zullen we eens testen ­čśë

    • Jelle

      21 maart 2017 at 20:38

      Zeker doen! Vergeet je ons geen uitnodiging te sturen?:p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top