Entertainment

Serie: Narcos

Het eerste seizoen van Narcos was duidelijk een schot in de roos voor Netflix. Een tien uur durende gangsterfilm die de meeste bevredigende clichés van het genre toepast op de opkomst van ’s werelds beruchtste drugsbaron, Pablo Escobar. Een ordinaire man die houdt van ordinaire dingen. Geweren, vrouwen en drugs. Twee dagen, meer had ik niet nodig om het eerste seizoen volledig uit te kijken. We hadden het eigenlijk evengoed serie van de week kunnen noemen, maar kom. Ook seizoen twee brengt de binge watcher weer in ons naar boven en daarom verdient deze serie een plaatsje in de rubriek ‘serie van de maand’.

Hoe ging seizoen één nu weer?

Het eerste seizoen focust zich voornamelijk op Escobar’s groei van kleine smokkelaar tot internationaal bekende multimiljardair. Gedurende de jaren zeventig, tachtig en negentig bouwde hij zijn imperium op door angst te zaaien en met geweld en vele bloedvergieten. “Plata o plomo” ofwel zilver of lood. Een zinnetje die ondertussen “Donde esta la biblioteca” heeft vervangen als zijnde mijn favoriete Spaanse zinnetje. Dat 85 procent van de conversaties in het Spaans zijn, valt trouwens nauwelijks op. In tegendeel het draagt bij aan de authenticiteit van de serie.

Het verhaal wordt verteld door DIA agent Steve Murphy, de door Uncle Sam gestuurde agent die de strijd tegen drugs moet aangaan. Aan de zijde van de meer ervaren Javier Penia, moet hij zien te voorkomen dat de drugs tot in Amerika komt.

Het vele moular (geld) dat zijn bakstenen cocaïne opleveren kan onze goede vriend Pablo na een tijdje niet meer onder zijn matras verstoppen. Dus verstopt hij het in de grond of investeert hij het in de opbouw van scholen, ziekenhuizen en huizen. Dat laatste maakt hem dan ook een ware held in zijn thuisstad Medellín.

Verscheiden dode politici, een vliegtuigcrash en enkele gijzelingen later, beslist de president een deal te maken met Pablo. El Patron gaat akkoord, maar enkel als hij de gevangenis zelf mag bouwen en de DEA stopt met hem te onderzoeken. Oh, en uiteraard is er geen politie toegestaan. Hij noemt het “La Catedral”, wat Spaans is voor partytime muchachos.

En het tweede seizoen?

Het tweede seizoen, dat vorige maand op Netflix verscheen, is merkbaar donkerder. De opkomst van het Medellínkartel heeft plaats gemaakt voor een vuile oorlog in een instabiele Zuid-Amerikaanse democratie. Het verhaal begint op het moment dat Escobar, tijdens de inval van het leger in juli 1992 , La Catedral via een achterpoort verlaat. Vastbesloten om zijn imperium weer op te bouwen wordt hij meedogenlozer dan ooit. De klopjacht wordt een ware oorlog. En voor het eerst zien we een kwetsbare Pablo Escobar.

Eén ding weten we al zeker, in het tweede seizoen sterft Escobar. Toch, als we uitgaan van Wikipedia. Maar hoe zal de jacht verlopen? En wie heeft hem uiteindelijk vermoord? Daar zullen we weldra achter komen.

Hoe dan ook, deze serie moet je gewoon gezien hebben! Nog niet overtuigd? Bekijk dan zeker eens de trailer!

 

Wat vonden jullie er van?

 

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top