Entertainment

De voordelen van vrijgezel zijn tijdens de feestdagen

vrijgezeltijdensdefeesten2

De verlichte kerstboom, de muziek, het koude weer,… Ik weet niet wat het is maar de kerstperiode straalt pure romantiek uit. Het is dus niet onlogisch dat onze vrijgezelle medemens, zoals Bert, het soms hard te verduren krijgt. Daar zitten zijn broers natuurlijk ook wel voor iets tussen. Maar gelukkig is er ook een keerzijde aan de medaille. Vrijgezel zijn tijdens de eindejaarsperiode brengt namelijk zeker ook een aantal voordelen met zich mee.

 

It’s all about the money

Dat je voor de feestdagen dikwijls diep in de buidel moet tasten, is algemeen geweten. Er zijn cadeautjes voor de vriendin, voor de ouders van de vriendin, grootouders van de vriendin, de vriendin van de vriendin,… Je spaart dit jaar als single dus heel wat geld uit. Nieuw horloge? Weekendje snowboarden?  Die eindejaarsbonus gaat lekker integraal naar jezelf dit jaar.

 

Diamonds are a girls best friend

De eindeloze zoektocht naar het perfecte cadeau. Niet te groot zodat het onder de kerstboom past, niet te klein zodat haar vriendinnen zien dat je tijd nog moeite gespaard hebt. Hoe je het ook draait of keert, het perfecte kerstcadeau vinden voor je vriendin is een huzarenstukje.

De winkelstraten vullen zich langzamerhand met doelloze, verdwaalde mannen die op zoek zijn naar hoe ze vorig jaar weer kunnen overtreffen. Want ja, ook dat is een vereiste. Maar dit jaar behoor jij niet tot die groep. Neem plaats aan het raam van een aangelegen koffiehuis, bestel een Baileys koffie en  geniet van de rust dat het single leven met zich meebrengt.

 

Somewhere over the rainbow

Waar vieren we Kerst? De eerste kerstdag bij u, de tweede bij mij? Ah… neen dat lukt niet want je zus is er dan niet bij. ’s Middags bij mijn familie en daarna nog even naar je ouders gaan? Dit jaar hoef je geen inkt of papier te verspillen aan het maken van een strak tijdschema. Doe gewoon je zin!

 

Hello, is it me you’re looking for

Jij bent zeker niet de enige die als vrijgezel de eindejaarsperiode ingaat. Denk maar aan al die dames die ingeduffeld, met een restje ijstaart van Kerstavond, in de zetel naar Nothing Hill aan het kijken zijn. Terwijl je vrienden op de zoveelste koffie moeten bij de zoveelste nonkel waar ze daarvoor nog nooit van gehoord hadden, kan jij op zoek gaan naar deze aan affectie nood hebbende dames. De bongo bon voor ‘een passionele kerst date’ is vermoedelijk toch het leukste cadeau dat je onder de kerstboom zal vinden. In hem dus snel, voor hij niet meer geldig is.

 

I’m so excited

Het oefenen van je  Oh,…eu… dankuwel schat –gelaatsuitdrukking behoort bij velen tot de jaarlijkse kerstvoorbereidingen. Niets zo vervelend als te moeten doen alsof je oprecht blij bent met je nieuwe  kersenpittenkussentje. Dit jaar zijn er geen vervelende verassingen, geen serieus waar is mijn echte cadeau  flaters.

 

It’s my life

Jaarlijkse tradities zoals het zetten en versieren van de kerstboom, toastjes met gerookte zalm eten en vervolgens samen gezellig naar de sound of music kijken, worden dit jaar even opzij geschoven.  Dit is het moment bij uitstek om de kerstperiode in te kleden zoals jij zelf wil. Niemand zegt dat, een kerstboom maken van lege Jupiler blikjes, de hele dag in  jogging lopen, chips met cocktail saus eten en alle Die Hard films huren, niet je nieuwe jaarlijkse traditie kan worden.

 

Let me take a selfie

Geen melige kerstfoto’s op Facebook dit jaar. Die twee kerstmutsen en matching outfits blijven op zolder liggen en de profiel foto waarop je samen met je maten een pint aan het drinken bent in het zuiden van Frankrijk, blijft ongewijzigd.

 

 

Zo zie je maar. Vrijgezel zijn tijdens de feesten is zo slecht nog niet! Hou je dus vast aan deze gedachtes Bert (Aangezien je niemand hebt om vast te houden)

 

Welke van de bovenstaande voordelen is bij jou het meest van toepassing? Laat het hieronder weten.

Prettige feestdagen.

 

 

4 Reacties

4 Comments

 1. Marlous

  22 december 2016 at 21:43

  Het artikel was compleet geweest met Bert z’n contactgegevens! Gemiste kans 😉

  • Jelle

   26 december 2016 at 20:57

   Dat zou de verkeerde samenwerkingen aantrekken vrees ik :p

 2. Ricardo

  27 december 2016 at 19:06

  Voor mij ook een vrijgezelle kerst, al hoefde ik dan nooit iets voor een vriendin te kopen, voor een andere man iets kopen kan ook zeer lastig zijn hoor. Haha.

  • Jelle

   27 december 2016 at 19:10

   Haha Ik kan er mij wel wat bij voorstellen :p Kerstcadeaus kopen ligt hoe dan ook niet direct binnen mijn grootste kwaliteiten 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top