Entertainment

Solden voor mannen: 10 herkenbare situaties

De solden voor mannen
Solden voor mannen

De Solden zijn weer in het land. Terwijl de ene zijn stevige sneakers aantrekt om op zoek te gaan naar de beste koopjes, huivert de andere al bij de gedachte om zich ook maar richting stad te begeven tijdens deze dolle dagen. Hoe dan ook, we nemen graag even de tijd om onze ervaringen op te lijsten. Die eerste groep lefgozers zal er zich zeker in herkennen, voor de tweede groep is het een extra bevestiging om onder te duiken tijdens de koopjesperiode.

The gates are open

Vol goede moed sta je voor de winkeldeuren. Iets vroeger dan normaal want je wilt per se een echte “bargain” doen. Echter, je bent niet alleen. Als de hekkens open gaan wordt de kudde, gedreven door kooplust, naar binnen geleid. Daar breekt de hel los. The gates are open, pick up your weapons and fight. And dance with the devil.

Korting? Waar?

Vrouwen mogen dan wel te maken hebben met een glazen plafond, als het op shoppen aankomt dan is het de beurt aan de mannen om “de ongelijkheid der seksen” te voelen. Op je weg naar de mannenafdeling moet je eerst door die van de vrouwen.  Een wondere wereld waar de rekken uitpuilen en ze met kortingen om je oren gooien. Ergens in een donker hoekje op de derde etage van de winkel, daar bevinden zich de afgeprezen mannenkleren. Helaas, meestal is dat niet veel soeps!

Scuba shopping

Terwijl de vrouwenkledij aan gouden kleerhangers geëtaleerd wordt, moeten de mannen het vaak met iets minder luxe stellen. We kunnen ons allemaal die grote tafel met een berg pulls voor de geest halen. Nog eens goed in en uitademen en dive in!

Dat mag een maatje minder zijn

Dat jaar gezond leven, daar betaal je tijdens de solden de rekening voor. De maten small en medium zijn eerder zeldzaam. Het lijkt alsof de ronde prijzen vooral bedoeld zijn voor mensen die effectief iets of wat meer rondingen hebben. Ben je echter op zoek naar een parachute of een origineel bed overtrek? De xxxl truien zijn tijdens de solden namelijk net gemakkelijker te vinden.

Dat mag een maatje minder zijn

Twijfel

20 % korting? Is dat dan al verrekend in de prijs of wordt dat aan de kassa verrekend? Toch even dat rekenmachine bovenhalen. Solden, dat doet de mens al eens twijfelen.

File aan de paskamers

De ellenlange rijen voor de paskamers drijft vele mannen, inclusief mijzelf, tot wanhoop. Foert, dan maar die T-shirt passen in de winkel. Alsof vrouwen nog niet genoeg aan hun trekken komen tijdens de solden! Ooit al eens een half ontblote vrouw gezien in de winkel? Ik niet, of het zou een paspop moeten zijn.

Vechten om wat rust

Even tijd nodig om te bekomen? Reserveer voor de volgende solden misschien alvast een plaatsje op één van de zitbanken. De mogelijke zitplaatsen zijn namelijk meestal al bezet. Hilarisch beeld wel, die volgepropte zetels met mannen die op hun smartphone aan het tokkelen zijn of die in het ongewisse aan het staren zijn. Op zoek naar dat ene kleine lichtpuntje van de dag.

Nieuwe collectie

Vind je eindelijk iets, blijkt dat tot de nieuwe collectie te behoren.

File aan de kassa

Structurele file aan de kassa. Ook dat nog!

De zakken van je vriendin

Mannen die het lef hebben om met hun vriendin naar de solden te gaan, herkennen deze sowieso. Jij komt buiten met een pietluttig zakje, je vriendin is zwaar gepakt en gezakt en heeft slechts enkele euro’s betaald voor 5 volledig nieuwe outfits. Oja, en die zakken, die mag jij dan ook nog eens dragen!

De zakken van je vriendin

Herkenbaar?  Zijn we er een aantal vergeten volgens jou? Laat het ons weten.

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top