Stijl

Stijlvolle details die het verschil maken

Stijlvolle details die het verschil maken

Enkele weken geleden gaf ik jullie al de modetrends voor 2016 mee. Nu, je kan deze toe gaan passen maar dat geeft absoluut geen garantie op succes. Een stijlicoon kopiëren of de duurste kleren kopen evenmin. Kleren maken de man maar stijl en mannelijkheid uitstralen zit hem in de details. T-shirt & pinrolled jeans met een mooie riem en toffe schoenen zal zoveel beter staan dan een duur kostuum met een paar versleten Oxfords. Van kop tot teen is de regel. Enkele details die jouw look dat tikkeltje meer geven.

Vanaf de middelbare school worden kleren meer en meer belangrijk. Plots moet je nieuwe vrienden maken, word je onderworpen aan de nieuwe trends (de skaterboy in mijn geval), en ga je zelf gaan beslissen welke kleren je wil aanschaffen. Eerst shoppen met de mama( een hel maar wel gratis), vervolgens enkel met de grote broer ( gevecht om als eerste de mooiste kleren te passen) en uiteindelijk alleen.

Muziek in de oren, elke winkel, elke rij en elk rek afgaan op zoek naar de perfecte outfit. Wat voor vele mannen een opdracht is, is voor mij een van mijn favorieten bezigheden. Al mag er niet te veel volk aanwezig zijn en heb ik alles graag netjes.De solden zijn dus niet aan mij uitbesteed.

Het loopt zelf zo uit de hand, dat ik dagelijks outfits zit te bekijken van mijn favoriete menswear bloggers. Uiteindelijk dragen ze allemaal kleren die jij en ik in de winkel kunnen kopen. Waar onderscheiden zij zich dan? Uiteraard moeten de kleren je eerst passen. Kleed je naar je lichaamstype. Fit is everything! Als dat juist zit, gaat het puur om de details. Hieronder een kleine samenvatting van dingen die ik belangrijk vind en je look net dat beetje extra geven.

Onderste knoop regel

Deze zou ondertussen al door iedereen geweten moeten zijn, maar toch zie ik het hier en daar nog verschijnen. Wanneer je een pak draagt met twee of drie knopen, laat je de onderste knoop altijd open. Dit is ook het geval bij een blazer met dubbele knoopsluiting.

Voor de echte heren: een pak moet altijd dichtgeknoopt zijn, totdat je zit. Dan mag de vest los. Zodra je weer rechtstaat, moet de vest terug dichtgeknoopt worden.

Kousen

Je hebt 2 paar mannen; zij die kousen zien als een deel van hun outfit en zij die het als een lapje stof tussen voet en schoen beschouwen. Uiteraard is de eerste de meest stijlvolle. Hoewel je zou kunnen denken dat je sokken altijd uit het zicht zijn, zal iemand er wel een glimp van opvangen.

Behandel ze als seizoensgebonden stukken – probeer dikker, getextureerde stijlen in de winter en gaan voor lichtgewicht katoen versies of no-shows (free the ankle!) tijdens de warmere maanden.

Lengte van je hemd

Zorg ervoor dat je blazer eindigt aan je polsbeentje en dat je hemd iets meer dan een centimeter en half uitsteekt. Houd hier rekening mee als je een formele look samenstelt. Je zou zelfs kunnen overwegen hetzelfde te doen met je casual look (met trui / jas) om een detail toe te voegen.

Stijlvolle kaarthouder

Aangezien we onze broekzakken vaak gebruiken voor alles van gsm tot sleutels en portefeuille, kunnen ze al snel overvol geraken. Overvolle broekzakken doorbreken op zen best je silhouet. In het slechtste geval worden ze verward met een of andere bizarre lichamelijke afwijking.

Een snelle oplossing is natuurlijk om er gewoonweg niets in te steken en alles in een tas te dragen. Maar dat is niet altijd zo handig. Het beste wat je doet is je portefeuille lichter maken. Verwijder alle kasticketjes die je dacht nodig te hebben, vervallen cadeaubonnen, die veel te oude condoom,… En wissel de gehele portefeuille in voor een slanker meer stijlvollere kaarthouder. Neem enkel mee wat je echt nodig hebt en verdeel het over je zakken

Opgerolde broek

Eentje die ondertussen door velen gedaan wordt, het oprollen van de broek ook wel ‘cuffing’ genoemd. Kan zowel met jeans als chino’s. Single roll, long roll, pinroll,… het hangt af van de broek en je persoonlijke voorkeur. Geeft net dat tikkeltje meer en vestigt de aandacht nog meer op je schoenen. Zorg zeker voor gepast kousen als je deze regel toepast of draag er gewoon geen.

Schoenveters

Ok, dit lijkt misschien als muggenziften maar het is gekend de het eerste wat opvalt aan een man, de schoenen zijn die hij draagt. Schoenveters zijn daar onderdeel van. Dus, als de jouwe helemaal kapot zijn of de veters van je favoriete paar schoenen te lang zijn, ruil ze dan in voor een netter paar.

Voel je vrij om hier creatief te zijn. Gebruik uw schoenveters om – net als een pochet of een paar manchetknopen – je outfit op een subtiele manier aan te passen. Probeer nieuwe kleuren, patronen of zelfs stoffen die het best bij u en de look waar je voor gaat passen.

Opgerolde mouwen

Rechstreeks na je werk op cafe? Ontknoop een paar knoppen, rol je mouwen tot aan je ellebogen en ga stijlvol de nacht in. Ook tijdens de zomer kan je de mouwen van je T-shirt een paar keer omplooien, dat geeft een extra detail aan een simpele outfit.

Roteer

Elke dag hetzelfde dragen, is niet alleen saai, het is ook nog een slecht voor je kleren. Laat dus een paar dagen tussen het dragen van je favoriete paar schoenen en je wit T-shirt. Of koop in het laatste geval een paar extra T-shirts. Zo gaan je kleren langer mee en heb je er meer genot van.

Check de weersvoorspellingen

Als je net als mij van een dag op voorhand je outfit tot in de details plant, vergeet dan niet de weersvoorspellingen te raadplegen. Een suède jas draag je niet door gietende regen en bliksem. Het maakt niet uit hoe briljant het er uitziet. Het is tevens slecht voor je kledij.

Het kan nooit kwaad om een paraplu, lichte / zware sjaal (afhankelijk van het seizoen) en een zonnebril bij te hebben om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor wat moeder natuur op je afstuurt. Zeker hier in België!

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top