Stijl

Bloke op de Try Out-Fit launch van SKM

img_5360

“En zorg dat je er een beetje deftig uit ziet hé!” Of het nu voor een chic diner, een communie, personeelsfeest of een vergadering is, een man moet af en toe eens volledig in het nieuw gestoken worden. Een ware nachtmerrie voor mannen die nog liever naakt en met een vlinderdasje aan de piemel op een housewarming toekomen dan dat ze moedeloos door de winkelstraat moeten slenteren. Niet alleen deze mannen maar ook diegene die het modegevoel van een dode mol hebben, kunnen in dergelijke gevallen best wel wat hulp gebruiken.

Tegenwoordig zijn er heel wat winkels die met raad en daad klaar staan om je van kop tot teen te (re)stylen en zo te voorkomen dat vrienden, familie of collega’s je achteraf inschrijven voor een stylingsprogramma met Jani. Sinds kort kan je nu bij SKM terecht voor een gepersonaliseerde outfit. Samen met een select bloggersgezelschap werden we uitgenodigd om de Try Out-Fit eens uit te testen. Hoe ons dat verging, kan je hieronder lezen.

Hoe gaat dat dan in zijn werk?

Laat ons misschien beginnen met jullie gerust te stellen. Je hoeft geen ellenlange vragenlijsten in te vullen om tot je nieuwe lievelingsoutfit te komen. Je selecteert je stijl (bijvoorbeeld casual), je maten, de merken die je graag draagt en eventueel nog wat persoonlijke voorkeuren en een shop assistent stelt op basis daarvan twee outfits samen.

Hoe kunnen ze nu op basis van die antwoorden een outfit samenstellen? Een voordeel van korte vragenlijsten is dat je de mensen op die manier eens uit hun comfort zone haalt en hen zo nieuwe stijlen en mogelijkheden leert kennen. Hoe gedetailleerder je voorkeurslijst, hoe meer mensen weer voor hun gekende stijl zullen kiezen. Bovendien is het nu ook niet zo dat je pakketjes worden samengesteld door Jordy, een 16-jarige BSO leerling die een weekendjob doet omdat hij dan geld heeft om zijn booster te kunnen pimpen. Je lot wordt in de handen van een professional gelegd. Iemand die zijn/haar weg kent in de winkel en die luistert als je schrijft ‘liefst geen prints en liefst skinny jeans’.

 

SKM

 

De selectie van je personal shopper ligt vervolgens klaar op een aangeduide plek in de mannen- of vrouwenafdeling. Er is geen enkele verplichting om effectief tot passen of kopen over te gaan. Ben je geen fan van je outfit, dan kan je gewoon zelf eens een kijkje nemen in het uitgebreide assortiment merkkledij of extra raad vragen aan je shop assistent. Het ideale aan concepten als deze is dat je gewoon ter plekke kledingstukken, zoals een hemd, kan laten vervangen door één waar je je wel in ziet rondlopen.

 

SKM

 

Onze bevindingen

Try out fit is vooral handig voor mannen die gewoon geen tijd hebben om zelf een outfit samen te stellen, maar wel graag goed voor de dag willen komen. Het mag dan misschien als “tijdrovend” gezien worden dat je jouw nieuwe outfit in de winkel moet gaan ophalen, maar het brengt vooral ook heel veel voordelen met zich mee. De ene outfit beviel ons al net iets meer dan de andere. Vooral op vlak van broeken was het, met mijn gigantische derrière, handig dat onze assistent aanwezig was om die te verwisselen met een model dat beter aansloot.

 

20160913_204851

 

Tegenwoordig kan je natuurlijk gemakkelijk een outfit tot op je stoeprand laten bezorgen. Handig, maar wat als blijkt dat je broek te los zit of te veel spant. Juist, dan moet je ter vervollediging van je outfit toch weer teruggrijpen naar die spijkerbroek in je kleerkast. En dat terugzenden, daar zijn wij als professionele ‘op de lange baan schuivers’ niet echt goed in.

Wij zijn dus best fan, al vinden we een dagje kuieren door de winkelstraten ook wel gewoon eens plezant. Wil je het zelf eens uitproberen, ga dan zeker eens kijken op de website. Je hebt niets te verliezen en wie weet hangt je nieuwe lievelingsoutfit binnenkort voor je klaar.

 

SKM

img_5264

img_5297

img_5301

img_5309

img_5384

SKM

img_5288

SKM

img_5360

img_5368

SKM

 

 

 

 

4 Reacties

4 Comments

 1. Marlous

  6 oktober 2016 at 19:34

  Ziet er chic uit heren! Vindt het goed geslaagde outfits, lijkt me heerlijk zo’n stylist. Goeie modelposes ook 😉

  • jelle

   7 oktober 2016 at 10:46

   Je weet hoe graag ik op foto sta he marlous! De outfits passen was dan wel weer vrie wijs 😉

 2. Emma

  22 oktober 2016 at 14:05

  Handig zeg en leuk concept voor zowel mannen als vrouwen!
  Ziet er goed uit guys ??? !!!

  • Bert

   22 oktober 2016 at 14:08

   Dat is het zeker! Dank je Emma 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top