Entertainment

Waarom je deze zomer moet gaan kamperen

camperen

Naar jaarlijkse gewoonte trekken Bert en ik er deze zomer weer op uit met de tent. Maar waarom zou je tijdens je verlof alle luxe achter je laten om vervolgens een week lang op een opblaas matrasje te slapen. Wij doen het geregeld en we kunnen er ook ondanks de mindere luxe echt wel van genieten. En wel om volgende redenen:

 

Het kostenplaatje

Het enige wat je moet doen is investeren in goed materiaal en je bent vertrokken. Elk jaar weer sta ik versteld van de woekerprijzen voor een all-in vakantie. Oké, je hebt elke dag eten en drinken, een kamer met airco en voor een kleine fooi komen ze je achterwerk afkuisen, maar om daar dan +700€ per week voor te betalen. Ok, wij doen het ook af en toe eens maar zeker als je een tweede keer op reis wil gaan, is kamperen de perfecte oplossing. Tenzij je een 2 sterren hotel boekt in het noorden van Tsjechië, zal je dus meer dan waarschijnlijk een serieus stuk goedkoper uitkomen met een kampeer tripje.

 

Rust

Doorheen het jaar moet je voortdurend bereikbaar zijn en dat brengt heel wat stress met zich mee. Anders dan wanneer je op hotel gaat, heb je bij het kamperen gewoon minder de mogelijkheid om bijvoorbeeld voortdurend je Facebook te refreshen. Dat werkt bevrijdend en geeft je de mogelijkheid om in alle rust te genieten. Dat je daardoor geen snap kan nemen van het moment dat je op een luchtmatras licht te dobberen in het midden van de oceaan en plots uitgenodigd wordt op het jacht van een feestende bende topless cheerleaders, dat is dan maar het risico dat je neemt…

 

De mensen

De sfeer is één van de grootste redenen waarom wij graag op kampeervakantie gaan. In tegenstelling tot op hotel is die namelijk een stuk losser. Logisch ook want s ’avonds zit je gewoon buiten aan je tent in de plaats van opgesloten tussen de muren van je hotelkamer. Je kan je natuurlijk afzonderen in je tent maar daar moet je, na een hete zomerdag van 30 graden, wel erg masochistisch voor ingesteld  zijn.

Die soms degoutante en luidruchtige Russen of Oezbeken die heel de bar leegdrinken om vervolgens in een te kleine en fel rode speedo mee te doen aan de aqua gym, die kom je er niet tegen. Neen, geen arrogante Russen met een ‘I love Turky’ petje op (hoezo namaak?) op de camping. En die Hollanders dan, hoor ik jullie al denken. Wel daar hebben wij nu eens echt helemaal geen problemen mee. Integendeel. Een verblijf op de camping is er één met een vriendelijke Hollandse ‘bonsjoer’ en een lichtjes aangeschoten Hollandse ‘bonswaaair’.

 

De vrijheid

Een groot voordeel van kamperen is dat je vrij bent te gaan en te staan waar je wilt. Want niets is zo vervelend als vastgeketend zijn aan een all-in hotel waar niets te beleven valt. Slecht weer, rot buren of een plaatselijke mierenplaag, je stapt gewoon je auto in en trekt naar een betere bestemming.

 

Het eten

Koken op de camping is best leuk, als je er de tijd voor neemt. Eerst en vooral hoef je je niet speciaal uit te dossen en je kan gewoon in je zwemshort blijven zitten. Lokaal biertje en gitaar in de aanslag en terwijl je je kip aan het bakken bent ongegeneerd naar de voorbij wandelende strandgangers staren. Wat ons betreft iets gezelliger dan om de beurt naar het buffet te moeten stappen (anders ben je je tafeltje kwijt) en te moeten aanschuiven om dat ene Vladimir het hele buffet op zijn bord probeert te scheppen.

Het is bovendien niet omdat je kampeert dat je elke avond je gasvuurtje moet bovenhalen. Aangezien je met de auto bent en heel wat geld bespaard hebt door geen dure vliegreis te maken, kan je ook gewoon de lokale restaurantjes gaan uittesten. Paella por favor!

 

Na een weekje kamperen is het bovendien ook leuk thuis komen. Eindelijk weer je keuken in kunnen duiken, een deftige douche kunnen nemen, terug een frisse kamer hebben en je ziet je zacht bed terug. Hoef je even niet meer te slapen in die rot tent.

 

 

2 Reacties

2 Comments

 1. Lottes Anekdotes

  14 juli 2016 at 22:39

  Haha, ik kan niet nóg meer akkoord gaan met dit artikel, want ik hou ook ontzettend veel van kamperen. Jullie lieten wel erg subtiel de minder mooie kanten van kamperen weg (zoals natte kleren, natte tent, natte alles dat niet droogt na een zware regenbui) 😉

  • Jelle

   15 juli 2016 at 09:42

   Haha of je rol toiletpapier moeten meenemen naar het toilet… Wij hebben de laatste jaren niet echt regen gehad.Misschien daarmee dat we het zo positief zien :p wie weet vertellen we binnen 3 weken iets volledig anders!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top