Eten

Wafel met zalm, dille, lente-ui en mieriksworteldressing

12788575_10153919236227716_64523759_o (1)

Mocht Marc Sleen deze ooit gegeten hebben, hij zou ze geserveerd hebben aan Nero en zijn vrienden op het einde van één van hun vele avonturen.

Ik ben een zoetebek maar toch ga je mij niet snel een taart zien bakken. Ik kook vooral op gevoel, wegen en afmeten is niet direct aan mij besteed. En laat het nu net datgene zijn dat belangrijk is in de wereld van de patisserie. Voor een wafelenbak moet je dus niet ten huize Beeckman zijn, maar als ik er maak dan zijn het deze hartige zalm wafels. Ons ma maakte deze een hele tijd geleden als hapje en sindsdien staan ze op het lijstje van potentiële avondmalen. Ze zijn niet alleen heerlijk als ze net uit het wafelijzer komen, ze zijn ook nog eens ‘vrie wijs’ ( even mijn Gents dialect bovenhalen) om koud mee te nemen naar het werk. Ik ben alvast verkocht. Verwacht jullie dus binnenkort maar aan meer experimentele wafelgerechten. Het is eens iets ander dan een hamburger toch?

Dit heb je nodig voor 3/4 wafels:

  • 1 ei
  • 80gr zelfrijzende bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 ml melk
  • een snuifje zout
  • Dille
  • 1 sjalotje
  • Gerookte zalm
  • Lente-ui
  • Bieslook
  • Gerookte zalm
  • Yoghurt
  • Mierikswortel

Zo ga je te werk:

Maak eerst het deeg. Doe daarvoor het ei, de melk, de bloem en de bakpoeder in een mengkom. Haal er de klopper door. Zorg dat er geen klonters meer inzitten. Snijd een sjalottje heel fijn en doe hetzelfde met de dille en lente-ui. Snipper ongeveer twee schelletjes zalm fijn en voeg alles toe aan het beslag. Kruid met peper en zout. Smeer het wafelijzer in met wat olijfolie. Giet met een pollepel wat van het beslag in het wafelijzer en bak de wafels goudbruin. Maak terwijl de dressing. Meng daarvoor wat Griekse yoghurt met een klein beetje mierikswortel pasta. Werk af met wat bieslook en serveer er een frisse salade bij. Smakelijk!

 

 

Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top